Kasta prestigen åt sidan och låt oss gå framåt tillsammans och se till att driva igenom förslag som skulle ge Sveriges pensionärer en mer dräglig tillvaro. Den uppmaningen riktar Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt till regeringen.

Avståndstagandet från Sverigedemokraterna har hittills fått gå före pensionärernas rätt till tryggare livsvillkor. Därmed är trovärdigheten för socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) lika med noll när han talar bättre villkor för pensionärerna.  

”Ena dagen vägrar Ardalan Shekarabi ta vår utsträckta hand om ökade pensioner, för att sedan skylla detta snedsteg på att det bara är vissa utvalda partier som ska få sitta med vid bordet. Andra dagen talar ministern själv i positiva ordalag om exakt den höjda pensionsavgift som Sverigedemokraterna, och en majoritet i riksdagen, står bakom”, skriver Åkesson och Sjöstedt i debattartikel i Aftonbladet.

Detta är pinsamt dåligt, menar de. Shekarabi gör tafatta försök att sätta sig själv i centrum, allt medan S konsekvent sätter krokben för andra partiers initiativ att genomföra nödvändiga förbättringar för Sverige.

Med en höjning av pensionsavgifterna som arbetsgivarna betalar in, från 17,21 till 18,5 procent, skulle tillsammans med övriga SD-förslag, innebära att en genomsnittlig pensionär skulle få cirka 1 000 kronor mer i månaden.

”Den typen av förbättring skulle ge andrum till alla de som arbetat hårt ett helt liv och i dag rör sig med synnerligen små marginaler”, skriver de.

Sverigedemokraterna sätter resultat före prestige. Och artikelförfattarna uppmanar Socialdemokratin att göra detsamma.