Två män i 30-årsåldern har blivit knivhuggna vid Västermalmsgallerian på Kungsholmen i centrala Stockholm på fredagskvällen. En av dem har avlidit av sina skador.

Larmet kom till polisen kl 20.14 på fredagskvällen om bråk utanför Västermalmsgallerian, i korsningen S:t Eriksgatan-Fleminggatan på Kungsholmen.

– Enligt tidiga uppgifter ska det vara två personer som är skadade, och flera personer har setts lämna platsen, säger polisen till Expressen.

De som skadades var två män i 30-årsåldern. Polisen bekräftar att de har fått stickskador. Först uppgavs att en av dem är allvarligt skadad. På lördagsmorgonen meddelades att han avlidit av sina skador.

Polisen har förhört en mängd vittnen.

– Vi har fått vissa signalementsuppgifter som vi arbetar vidare efter när vi söker efter de misstänkta gärningspersonerna. Det är ett intensivt arbete just nu och vi är på plats med ganska många patruller.

– Ingen är gripen. Vi har säkrat vittnen och filmer från övervakningskameror, säger vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet. 

Händelsen rubricerades först som misshandel men rubriceringen är nu ändrad till mord och mordförsök.