Journalist på Sveriges Radio bodde i ett hus där hennes man bedrev en knarkfabrik i källaren. ”Det stinker cannabis i hela huset”, rapporterade poliserna som gjorde husrannsakan.

Mannen åtalas nu för narkotikabrott.

Den kvinnliga journalisten har polisförhörts och förekommit som misstänkt i utredningen, men åtalas inte.

– Jag känner mig jävligt korkad och dum, att jag inte fattade vad som pågick, säger hon. När det uppdagades tog hon först en paus från SR, men nu jobbar hon vidare, rapporterar Expressen.

Orossamtal pga drogproblem

Det var i december som polisen åkte till huset i Göteborg för att genomföra ett så kallat orossamtal med en man som bodde där efter misstankar om att han använde droger.

När polisen knackade på var det journalisten som öppnade dörren. I huset luktade det cannabis och mannen i fråga, journalistens make, uppträdde nervöst.

Cannabis fanns i vardagsrummet och i källaren ”anträffas ett tält och utrustning som tyder på framställan”, står det i polisens rapport.

”Förra året publicerade hon för Sveriges Radio en granskning som involverade brottslighet och där regeringen ställdes mot väggen. Samtidigt som granskningen publicerades och reportern medverkade i fler stora SR-program om den”, skriver Expressen. Samtidigt med granskningen bodde hon i huset där, enligt åtalet, en drogfabrik var belägen.

Efter paus fortsätter hon på SR

Hon säger att maken odlat cannabis för att lindra kronisk huvudvärk och valt att odla själv för att ”inte ge pengar till kriminella gäng.”

På frågan hur produktionsbolaget som gör program till Sveriges Radio reagerade, svarar hon:

– De tyckte att det var bra att jag berättade. Vi satte allt på paus tills vi visste om det skulle bli misstanke eller åtal. När förundersökningen lades ned bestämde vi oss för att gå vidare.