På onsdagen hölls en propalestinsk manifestation på Möllevångstorget i Malmö. En anmälan om hets mot folkgrupp upprättades efter att en person hade uttryckt sig hatiskt mot judar.

Vid 14-tiden på onsdagen samlades ett 60-tal personer på Möllevångstorget för en icke tillståndsgiven propalestinsk manifestation, rapporterar polisen.

Eftersom fler än de åtta personer inte får samlas under pandemin inledde polisen en dialog som slutade med att manifestationen upplöstes självmant.

”När folk börjar lämna platsen, börjar en person uttala hotelser och missaktning mot judar och judendomen. Personen, som tycks agera självständigt, identifieras och är misstänkt för hets mot folkgrupp”, skriver polisen som upprättade en anmälan om brott mot ordningslagen samt hets mot folkgrupp.

Senare hölls två samlingar till, den senare i form av en fordonskonvoj med cirka 100 fordon som körde från Rosengård till centrala Malmö, för att sedan återvända till Rosengård.

”Polisen har underlättat för genomförandet och trafiksituationen, bland annat genom att eskortera konvojen och dirigera trafik i olika vägkorsningar”, skriver polisen.

Även denna gång saknade sammankomsten tillstånd och polisen skrev en anmälan om brott mot ordningslagen.