Massbränderna i Eskilstuna under söndagskvällen visar att staten har tappat kontrollen över gator och torg. Kriminella regerar, inte Löfven.

Vid 22-tiden på söndagskvällen sattes ett 20-tal bilar i brand under kort tid i Eskilstuna. Även polishuset attackerades.

Det stora antalet bränder, som var utspridda över staden, misstänks av såväl räddningstjänst som polis vara samordnade. De tre som anhållits har koppling till en grovt kriminell som blivit häktad.

Handikappbil utsatt i grov skadegörelse

Leila Annikkis handikappanpassade bil var en av flera som brann. Ett hårt personligt slag, som kommer att påverka hennes livskvalitet negativt, menar hon.

– Nu blir jag fånge, säger hon till TV4.

Kriminella vinner terräng, polisen retirerar

Polisen menar att de många och koordinerade bilbränderna kan vara en hämnd för att gängledare häktats.

Men det gör saken än värre. De kriminella visar att polisen inte kan upprätthålla våldsmonopolet i Sverige. När ”deras” medlemmar blir tagna av polisen drabbar det den breda allmänheten som får sina tillhörigheter förstörda.

Så går det inte till i ett land med lag och ordning. Där har polisen kapacitet och en moralisk ställning som gör att några ”hämndaktioner” inte är möjliga att genomföra.

Skälet till att kriminella satte Eskilstuna i brand är endast en: De visste att de kunde! De kriminella kan ta över och domptera det svenska samhället.

Laglösheten skapar en enorm otrygghet hos alla och en var.

Laglösheten förgör det svenska samhället

Laglösheten bryter sönder gemenskapen och förgör sammanhållningen. Kvar blir ett sargat samhälle där medborgarna måste ta saken i egna händer.

Medborgargarden är den naturliga fortsättningen om Sverige inte får en regering som på allvar tar itu med kriminaliteten och inte daltar med kriminella. Eller ”gated communities”, alltså bostadsområde omgärdade av stängsel och murar och med patrullerande säkerhetsvakter som strikt kontrollerar alla ingångar till området för fotgängare, cyklar och bilar.

Om vi inte ska hamna där, krävs att svenska folket väljer en annan riksdag nästa år. Politiker som inte bara pratar om strängare straff, utan ändrar hela den filosofiska attityden inom statens myndigheter, från Dan Eliassons snyftande för mördare (”vad har den stackaren varit med om?”) till hårdhänta och kompromisslösa åtgärder som låser in våldsverkare på mycket lång tid i primitiva fängelser där de får arbeta för sitt uppehälle.

Det är upp till varje svensk väljare. Vill du se mer av städer som sätts i brand när kriminella gäng upplever sig provocerade, välj om nuvarande makthavare. Om du vill återfå lugna gator och säkra torg, välj nya makthavare. Svårare än så är det inte.