Alla politiskt korrekta är idag ute och kräver hårdare straff mot våldsmän. Men de frågar sig inte vilka män det är som begår brotten, och blundar därför för viktiga orsaker till att kvinnor lever allt farligare i Sverige.

Rubrikerna i medierna är i dessa dagar många med krav från vänsterhåll om kräver hårdare straff för våld mot kvinnor. Det är just dessa röster som i årtionden agerat på ett sätt som gör att våldet ökar.

Innan det blev fokus på att fem kvinnor brutalt mördas på drygt två veckor, ansåg de som nu låtsas vara upprörda att mördare inte får hårda straff, att mördare skulle ha korta straff – och gärna stanna i Sverige istället för att utvisas.

Ventiler av förnuft

Några ventiler för förnuft finns dock på internet. Där de icke vänsterkorrekta sanningar kan framföras. Jag har klippt ut två kommentarer från Twitter som förmedlar fakta från verkligheten – medan vänsterpolitiker och vänsterjournalister befinner sig i sitt mentala Alice i Underlandet-värld där bara halvsanningar råder och där verkligheten förträngs eftersom den inte stämmer med ”värdegrunden”.

Vänsterns kriminalpolitik drabbar kvinnor

En viktig förklaring till ökat våld mot kvinnor är den förda kriminalpolitiken. Straffen för våldsbrott är pinsamt låga. Vi såg förra året hur en 17-åring som mördat fick 3 års ungdomsvård (som han kunde smita ifrån), medan 17-åringar från Rinkeby som mördat i Danmark fick 20 års fängelse.

Skillnaden i straff ger en viktig förklaring till varför våldet i Sverige eskalerar okontrollerat. Självfallet borde Sverige döma varje mördare till minst 20 års fängelse. När de är borta från gatorna kan de inte antasta, misshandla och mörda kvinnor – eller män, som oftast utsätts för dödligt våld.

Invandring från våldsamma länder

Vid sidan av oförmågan att förstå betydelsen av hårda straff finns en annan bärande förklaring som vänstern blundar för: att våldstendenser och kvinnoförakt följer med migrationsströmmen.

Alla de vänsterröster som nu skriker högt – från MP-ministern Stenevi till C-ledaren Lööf – saknar varje uns av trovärdighet. De har inte ens ambitionen att göra Sverige till ett säkrare land för kvinnor, barn och män. Tvärtom driver de en politik som gör att fler från våldsbenägna regioner utanför Europa kommer till Sverige.

Stenevi och Lööf arbetar för att fler kvinnor ska riskera livet. Jo, det kan låta hårt men det är den krassa verkligheten. Visst kan man förespråka en stor invandring från Mellanöstern och Afrika, men då borde man först se till att poliskåren är dubblerad eller tredubblad så att gator och torg patrulleras intensivt och polis omedelbart finns nära när våld trappas upp.

Men det gör man ju inte. Man låtsas som att alla som sätter sin fot på svensk mark omedelbart blir svenskar, så som vice statsminister Åsa Romson så klarläggande beskrev det från riksdagens talarstol: ”När jag går omkring i Stockholm till vardags och möter de invånare som bor och lever här tycker jag nämligen att alla som åker på tunnelbanan är svenskar.”

Här fällde ju Jimmie Åkesson årtiondets bästa replik, när han svarade: ”Om jag åker tunnelbana i Tokyo, är jag då japan?”

Fem kvinnor har mördats av fem män i april

De senaste veckorna har skakat Sverige, då fem kvinnor har mördats på kort tid. Riks har begärt ut handlingarna om de män som häktats för morden och går igenom uppgifter om männen. Du som tittare kan dra dina egna slutsatser om den brutala utvecklingen.

*

Denna artikel publicerades först i The Conservative.