USA-panelen i Riks kommenterar det senaste från USA. Faran med att vänsterpolitiker lägger sig i domstolsförhandlingar och Bidens vikande stöd för sitt styre av landet är två huvudämnen.

Vänsterpolitiker hotade med upplopp om den åtalade polisen inte fälldes och även president Joe Biden hoppades på en fällande dom. Detta kritiserades av domaren i fallet. Politiska åsikter ska inte blandas samman med dömande i domstolar, konstaterade Ronie Berggren och Dick Erixon i samtal med Emmie Mikaelsson.

Dessutom diskuterar panelen nya opinionssiffror som visar att amerikanska folket inte är särskilt nöjda med Joe Bidens första månader i Vita huset.

Gallup har i mätning visat att endast 32 procent av befolkningen är ”nöjd med utvecklingen i landet”. Det kan jämföras med att 45 procent var nöjda med utvecklingen i februari 2020 då Donald Trump var president, rapporterar Fox News.

Annan mätning från NBC/Quinnipiac visar att de som är ”starkt missnöjda” med presidenten har ökat, från 32 procent i februari till 38 procent i april, medan de väljare som är ”mycket nöjda” med Biden har minskat från 38 procent till 35 procent.

Se USA-panelen i Riks: