Gärningsmännen skrek ”Allahu Akbar” när de gick till attack mot poliser i Rambouillet, sydväst om Paris på fredagseftermiddagen. En kvinnlig polis blev knivhuggen till döds.

Händelsen utreds som ett jihadistiskt terrordåd, och tre personer som nu gripits uppges tillhöra gärningsmannens umgängeskrets, rapporterar AFP.

Den 49-åriga kvinnan, en administrativ assistent och tvåbarnsmor, var på lunchrast när hon blev knivhuggen två gånger i halsen och dog av sina sår strax därefter.

Gärningsmannen har endast identifierad som ”Jamel G” och kom från Tunisien 2009. Han sköts av andra poliser under knivattacken och har avlidit.

Presidenten lyfter kampen mot islamism

Frankrikes president Emmnuel Macron lovade på Twitter att ”i vår kamp mot islamistisk terrorism kommer vi aldrig att ge efter”, och identifierade den mördade kvinnan som Stephanie.

”Nationen är vid sidan av hennes familj, hennes kollegor och säkerhetsstyrkor,” skrev han.

Inrikesminister Gerald Darmanin, som också besökt polisen i Rambouillet, sa att säkerheten skulle förstärkas vid stationer rikstäckande.

Flera attacker under det senaste året har gett upphov till oro över invandringens konsekvenser i form av spridningen av radikal islam i Frankrike.