– Det är ju mycket sorg över det som hände, säger Jimmie Åkesson om att det idag är fyra år sedan den ”papperslöse” islamisten Rakhmat Akilov kapade en lastbil och körde ihjäl fem personer och skadade hundratals på Drottninggatan i Stockholm.

Trots terrordådet finns fortfarande tiotusentals människor i Sverige som inte har rätt att vara i Sverige, eller vars tillstånd gått ut. Nu senast i påskhelgen då två utländska medborgare häktades för stämpling till terrorbrott. Och för några veckor sedan höggs sju personer ner i Vetlanda av en medborgare från Afghanistan mitt på en vardagseftermiddag.

– Det finns ingen vilja inom den styrande politiska eliten att göra något åt det faktum att en väldig massa människor lever här, utan att vi vet hur många dom är, vilka de är och vi vet inte vilka avsikter de har, säger Jimmie Åkesson till Riks.

Jimmie Åkesson har också skrivit debattartikel i Aftonbladet idag: Sluta dalta med dem som är här illegalt.