Medan Donald Trump sänkte amerikanska skatter vill nye amerikanske presidenten höja skatterna i andra länder, som Sverige. Detta för att gynna stora länder som USA.

Det är lite lustigt att följa den nya presidentens första månader i Vita huset. Ju längre tiden går, desto mer saknas Donald Trump.

Låt mig ta två exempel.

Biden vill komma åt svenska skatter

Donald Trump sänkte bolagsskatterna så att amerikanska bolag bättre skulle kunna konkurrera på världsmarknaden och inte behöva flytta produktion utomlands. Nu vill Joe Biden höja bolagsskatterna – men för att inte försämra konkurrenskraften för amerikanska företag vill den så globalistiskt aktivistiske Joe Biden lägga sig i andra länders skatter.

Biden och hans nya finansminister Janet Yellen öppnar för ett OECD-initiativ som syftar till att reformera uttaget av bolagsskatt. Det är ett initiativ från stora länder och som skulle drabba små länder som Sverige, med globala företag men en liten hemmamarknad. Svenska statskassan skulle förlora mellan 15 och 70 miljarder kronor – det senare motsvarar hälften av bolagsskatten.

”Blir det verklighet skulle Magdalena Andersson få ett skäl att sakna Donald Trump”, konstaterar Göran Eriksson i SvD.

”Kom inte hit” – Biden bygger Trumps mur klar

Svenska opinionsbildare och medier har riktat grova anklagelser om rasism mot Donald Trump därför att han tydligt sa ifrån att USA inte vill ha mer migration och att han – med stort motstånd från Biden och demokraterna – drev igenom byggandet av muren mot Mexiko.

De senaste veckorna har Joe Biden svängt. Han har i amerikansk TV uppmanat latinamerikaner: ”Kom inte hit”. Och häromdagen sa en av Bidens ministrar att man måste bygga Trumps mur klar och täppa igen hålen vid gränsen, det rapporterar New York Post.

Vad säger alla de svenska journalister som kritiserat Trump nu? Kommer de att stämpla Biden som fullblodsrasist? Eller är rasism bara en fråga om vilka politiker medierösterna själva inte sympatiserar med?

Hyckleriet i politiken måste få ett slut

Skälet till att Joe Biden framstår som velande är att han i valrörelsen förra året fjäskade med den vänster som är för fri invandring. Väl vid makten inser han att hans opinionssiffror kommer att sjunka som en sten om han inte gör något åt den okontrollerade och olagliga invandringen.

Det som gjorde Donald Trump så intressant var att han inte hycklade om sin politiska inriktning. Han var slarvig med orden och oförskämd mot journalister (som behandlade honom lika illa), men väljarna visste vilken politik han skulle föra och han gjorde det han lovade.

Vänsterpolitiker säger sig vilja ”det goda”, men verkligheten är ett faktum som ingen kommer runt. Då blir godheten ofta det rimligas värsta fiende. Eller som det också uttryckts: ”vägen till helvetet är kantad av goda föresatser”.

Vi måste lära oss att inte rösta på politiker som lovar goda föresatser – för det är dem som för oss till helvetets portar.