Två personer har knivskurits vid Årstaskolans högstadium i Stockholm. Efter stor insats har gängledare gripits och anhållits misstänkta för grov misshandel.

Polisen larmades till skolan vid Gullmarsplan i Stockholm vid 12-tiden på onsdagen. Två personer, en i 15-årsåldern och i 25-årsåldern, är skadade och att det ska ha skett med ett vasst föremål, enligt polisen. 

– Två personer är skadade utomhus i Årsta.

De två skadade personerna har förts med ambulans till sjukhus. Händelsen rubriceras som grov misshandel. 

Ett område på Gullmarsplan spärrades av. Två män har gripits misstänka för grov misshandel, skriver polisen på sin hemsida. En tredje person hämtades till förhör, och släpptes senare på kvällen.

På onsdagskvällen beslutade åklagare att anhålla de två männen, som är i 20-årsåldern. En av männen, som är i 20-årsåldern, anses vara gängledare och har anklagats för att ha spridit skräck i Årsta, rapporterar Expressen. Han var med på polisens så kallade fokuslista i operation Rimfrost, som riktade in sig mot kriminella gäng och deras växande makt över Sverige.