Det Socialdemokratin ena dagen kallar nazism, föreslår man själv nästa dag. Vad gör det socialdemokrater till? Hycklare och bedragare som inte borde ha makten.

Igår föreslog justitieminister Morgan Johansson att tillfälliga uppehållstillstånd ska vara regel när man får stanna i Sverige. Först när man har någon form av försörjning kan det bli fråga om permanent uppehållstillstånd.

Det är exakt det förslag som Morgan Johansson dömde ut som omänskligt för mindre än sex år sedan i en intervju i Sveriges Radio. Dåvarande moderatledaren hade tagit steg som närmade sig Sverigedemokraternas politik genom att förespråka tillfälliga uppehållstillstånd.

– Jag tycker att det är ganska allvarligt. Det måste vara så att Anna Kinberg Batra har fallit undan för ett inre tryck i hennes parti. Så är det med en del politiker och en del partier, så fort det blåser till lite så faller de undan.

Så Morgan Johansson – vad är du nu?

Men nu föreslår alltså justitieministern exakt samma sak som Anna Kinberg Batra gjorde då.

Hur ”allvarligt” är det nu när S gör det? Hur undfallande? Vad är det S gör ”så fort det blåser till lite”?

Och Morgan Johansson avslutar SR-intervjun med att säga att om vi inför tillfälliga uppehållstillstånd ”då är vi ju inte längre människor.”

Vad gör det Morgan Johansson till, nu när han lägger förslag om just tillfälliga uppehållstillstånd?

Hyckleriet blir bara värre

Man kan bara skaka på huvudet åt det totala hyckleri som S-regeringen står för. Det är ett moraliskt moras, där andra anklagas med fruktansvärda epitet när de föreslår en kursändring, men när S kommer vinglande sex år senare är det plötsligt klok politik.

Det här är kärnan i problemen med svensk politik. Landet saknar politiska ledare som har en inre kompass, som förstår verkligheten och de förnuftsmässiga avvägningar och prioriteringar som måste göras.

Istället har vi en samling pajasar som tävlar med varandra om att säga de mest goda som tänkas kan, även om det bara är fantasier som fullständigt saknar grund i verkligheten där människor lever. Resultatet är en bottenlöst inkompetent politisk ledning.

Hur länge ska det dröja innan en majoritet av svenska folket genomskådar denna falska godhet, detta fruktansvärt pinsamma hyckleri?