Jimmie Åkesson håller tal på nätet, idag då det är exakt 500 dagar kvar till nästa riksdagsval – ett ödesval för Sverige.

Det är 500 dagar till dess utvecklingen i landet kan vändas.

– Sverige tål inte mer av destruktiv splittringspolitik som river djupa sår i välfärden och som slår sönder all den sammanhållning och den tillit som en gång i tiden kännetecknade vårt land, inleder Sverigedemokraternas partiledare.

Åkesson betonar att det handlar om vilka som vill vara en del av vårt land och vilka som inte vill det. Och att många lurats till ett utanförskap i Sverige.

Målet måste vara ett nettominus för invandring för att kunna bryta segregation och utanförskap. Åkesson vill hjälpa människor som gjort fel val och bär på en längtan att återvända till sina hemländer.

Skyldigheter och solidaritet

I Sverige ska det finnas skyldighet att uppfylla vissa krav för att tillgodogöra sig välfärden.

Politiken har hittills misslyckats med sin allra viktigaste uppgift, konstaterar Åkesson, att skydda och trygga sina egna medborgare.

En gång i tiden var S ett parti som stod upp för sammanhållning och att vi tillsammans hjälper varandra när någon faller.

– Den kärnan av solidaritet, välfärdens allra innersta väsen, har sedan länge förkastats och ersatts av idén om att göra vår välfärd till ett smörgåsbord framdukat till människor från världens alla hörn. Sverige har blivit planetens socialbyrå, säger Åkesson.

Välfärden ska prioriteras till dem gör sin plikt

Sverige har blivit ett land som alla andra när det kommer till välfärd, mediokert, trots ett mycket högt skattetryck. Det ska ändras.

– Vi ska avskaffa äldrefattigdomen. Vi ska avskaffa de misserabelt långa vårdköerna. Och med kraft ska vi motarbeta varje tendens till att lägga välfärdspengar på sådant som inte har med svenskarnas, skattebetalarnas, välfärd att göra.

Åkesson vill bygga ett nytt, modernt folkhem. Sverigedemokraterna kommer aldrig att ge upp solidariteten.

*

Se hela talet i Facebook eller i YouTube.