Det blir vanligare att vänsterpolitiker säger sig vara utsatta för hat och hot i sociala medier. Det är inte uteslutet att mycket är orkestrerat av dem själva för att 1) smutskasta sina motståndare och 2) utmåla sig som glorifierade offer.

Det är hög tid att ge följare och deltagare av sociala medier lite konsumentinformation. När S-politiker som Annika Strandhäll skriker högt om att det finns massor med rasism och att de själva är utsatta för hatkampanjer, är det inte uteslutet att alltihopa är orkestrerat av dem själva eller av egna supportrar.

Här är ett aktuellt exempel.

Förre S-ministern Annika Strandhäll går till vidrigt angrepp på det hon uppenbarligen menar är Sverigedemokrater. Men kontot som framför hatfyllda kommentarer följs av endast 5 personer och är nyskapat. Det har genast börjat skriva det som S vill anklaga sverigedemokrater för, till just Strandhälls medarbetare.

Det är alltså ett anonymt och obetydligt troll som skriver det som Annika Strandhäll sedan blixtsnabbt ger enorm uppmärksamhet. Varför?

Som tur är finns Twitteranvändare som avslöjar de på egen hand obetydliga trollen, som S-politiker sedan ger stor spridning åt och använder för att sabotera hela samhällsdebatten.

Av någon anledning använder trollen SD:s officiella logotyp. Trollen fyller bara en funktion. Att ge S falska påhitt om sådant man vill kasta skit med i den politiska debatten.

Varför granskar inte massmedier dessa antidemokratiska, rent av stalinistiska, metoder som uppenbarligen används av socialdemokratins företrädare?

Detta beteende saboterar den fria debatten och förstör väljarkårens möjligheter att ta ställning till partier och politiker.

Uppmaningen till väljarna är som avslöjarna uppger: Genomskåda!