Många har undrat hur det kommer sig att den häktade gängkriminelle rapparen Yasin Mahamoud så ofta får sin musik spelad i Sveriges Radio och hur han kunnat vinna priser på P3 Guldgalan. Polisen avslöjar nu att rappare beställt hot och kidnappning av public service-anställda om de inte lyder.

Sveriges Radio P3 har ofta spelat rappare inför sin egen gala, och där vann en av dem ”årets artist”. Kan det ha något att göra med att rappare i gängmiljön har avslöjats med att mot hot kräva att hans musik ska spelar minst var tredje timme?

I brev som polisen stoppat ber en av de nu för kidnappning åtalade rapparna att en gängledare att kidnappa eller hota en medarbetare på P3 för att få sin musik spelad oftare i kanalen, rapporterar Expressen (betalvägg).

Han skriver: ”(Min) musik ska spelas en gång varje 3 timmar min manager kan inte sånt här. Ibland man måste tvinga dom”

Brev stoppade av häktet

Flera brev som rapparen försökt skicka från häktet till en ledare för en kriminell gruppering har fastnat i brevcensuren och tagits i beslag.

Han har flera krav i breven. En musikproducent skulle tvingas att ge rapparen en stor del av inkomsterna från deras musik eftersom rapparen tycker att han ”har introducerat honom för stora artister” och varit drivande bakom deras gemensamma musik. Om producenten vägrade var instruktionen att gänget skulle ”klippa av dina fingrar”.

Rapparen är missnöjd med sina inkomster. ”Att jag ens ska behöva hota fram en fair deal walla.

Det är här han vill ha mer stöd från public service. ”Jag vill att ni catchar nån från P3”, står det i brevet. Det betyder kidnappa. Enligt brevet kunde ett alternativ till kidnappning vara ett hotsamtal och att hotet skulle förstärkas genom att en bild på ett automatvapen skickades tillsammans med ”nån av deras adress”.

Rapparen konstaterade också: ”Min manager kan inte sånt här. Ibland man måste tvinga dom.”

Från P3 säger man att hoten inte innebär att man ska sluta spela deras musik. Man uppfyller alltså de kriminellas önskan och man tar ett steg till närmarare att vara en del av gängmiljön.