Sverige hade idag kunnat stoppa EU:s gigantiska coronafond, men både M och KD väljer att lägga sig platt. Man vill inte försvåra för Stefan Löfven (S) i Bryssel. Det framgick av riksdagsdebatten på förmiddagen.

Återigen går Moderaterna med på hur mycket socialism och planekonomi som helst, bara förslagen kommer från EU-kommissionen i Bryssel.

Det är häpnadsväckande att höra hur M-ledamöter i riksdagens talarstol talar positivt om att Sverige ska betala in 150 miljarder kronor till Bryssel – därför att vi får tillbaka några miljarder i bidrag.

Det är ju ett utrerat planekonomiskt tänkande!

Det finns inte ett uns av vare sig liberalism eller konservatism i detta. Bara socialism och kommunism.

Sverige har kunnat fälla EU-fonden

Om M och KD röstar nej tillsammans med SD och V, skulle Sverige fälla hela det europeiska eländet.

Men M och KD månar mer om att få umgås med den politiska klassen under kristallkronorna i Bryssel, än värna svenska folkets intressen.

M-ledamoten Jan Ericson invände mot kritiken från Oscar Sjöstedt (SD) och hävdade att Sverige vid ett nej skulle förlora den rabatt på medlemsavgiften som Löfven-regeringen förhandlat fram.

Sjöstedt svarade med det självklara påpekandet att Sverige kan lägga in veto också mot en EU-budget som vill straffa Sverige.

Frågan är om svenska politiker vill försvara Sveriges folk eller om man vill fjäska för europeiska politiker. Sex av åtta partier vill det sistnämnda.

Svenska politiker kysser fötterna på EU-nomenklaturan

Det är tragiskt att se svenska riksdagsledamöter agera som byfånar som inte förstår hur man från Bryssel lurar och bedrar dem för att komma över de svenska skattebetalarnas inkomster.

Jag nämnde ovan hur en M-ledamot utan att han tycks förstå det, agerar planekonomisk socialist. En annan var Lars Thomsson (C) som såg det som en framgång att EU måste godkänna hur medlemsländerna använder fondens medel. Men det betyder ju att man flyttar mer makt till Bryssel – just det EU-nomenklaturan vill.

Dessutom över pengar som kommer från medlemsländerna själva. Minns Margaret Thatchers replik när man försökte samma bluff mot henne: ”Vi vill bara ha våra egna pengar tillbaka!”

EU har tagit första steget mot att ta över de nationella statsbudgetarna

Även MP-ledamoten har låtit sig luras. Han menade att det är bra att EU nu beslutar om att ta ut en avgift på ej återanvänt plastavfall. Men EU-elitens syfte är ju bara att lura miljöaktivisterna till att godkänna att Bryssel ska ha makt att bestämma, istället för medlemsländerna. Det är ett principiellt genombrott för EU att bestämma över skatte- och avgiftssystemen i Europa.

Oscar Sjöstedt beklagade djupt att M och KD också släpper igenom det här lurendrejeriet. Utan att förstå, låter svenska politiker makten, dropp för dropp, rinna iväg från riksdag och regering till EU-kommissionen som styrs av Frankrike och Tyskland.

Torftig debatt

Riksdagens debatt var således synnerligen torftig där ledamöterna diskuterade detaljer, medan de stora principiella och historiska aspekterna om steg mot en superstat gick dem helt förbi.

– Inte den stora smäll som många befarat, summerade Jan Ericson (M) riksdagens kapitulation för Bryssels maktcentralisering genom coronafonden, aka återhämtningsfonden eller Next Generation EU.

Det kan bli ett uttalande i klass med S-kommunikationsministern som sa att ”internet är bara en fluga”.