Hur okunnig får en statsminister vara? Stefan Löfven har missat att kommunisterna mördat uppemot etthundra miljoner människor.

Det är när Löfven ska förklara varför det inte är okej när Nyamko Sabuni (L) nu ska söka samförstånd med Sverigedemokraterna, men varför det är okej för honom att samarbeta med Vänsterpartiet (kommunisterna), som han fäller den djupt historiskt okunniga kommentaren.

Stefan Löfven i Dagens Nyheter.

Så sent som 7 oktober 1989, bara dagar före Berlinmuren föll, skickade VPK:s partiledare Lars Werner lyckönskningsbrev till diktatorn Erich Honecker och kommunistpartiet på DDR:s 40-årsdag, därtill överlämnad på plats av en delegation ur riksdagsgruppen.

Vet inte Stefan Löfven om det? VPK stödde aktivt diktaturer som förtryckte och mördade sin egen befolkning medan VPK-folk var på plats.

Totalt har kommunisterna i Kina mördat uppemot 65 miljoner kineser, inte minst under den bland svenska kommunister hyllade ”kulturrevolutionen”, då man tvingade ut folk på landsbygden där de svalt ihjäl.

För att inte tala om VPK:s flirtande med Josef Stalin och Sovjetunionen. Stalin bedrev ett av världshistoriens värsta terrorvälde där ingen gick säker för hemliga polisen. Man byggde upp ett helt system med slavläger – Gulag – där oliktänkande gick en brutal död till mötes genom kyla, svält och våld.

Hur i hela fridens namn kan Stefan Löfven påstå att detta stöd till Stalin och Gulag inte står i strid med demokrati?

Det är något allvarligt fel på dagens S-generation. De klarar lika lite av att se skillnad mellan demokrati och kommunism som mellan konservatism och nazism. De som blandar ihop så grundläggande ideologiska perspektiv borde inte ha makt. Inte på någon nivå.