President Joe Biden får inte sin nominerade budgetchef godkänd av senaten. Hon har senare år skrivit hatfyllda inlägg i sociala medier och anses inte kunna utföra jobbet.

Det är Bidens första bakslag i senaten. Han behöver ha alla personer på toppositioner godkända av senaten. Till chef för Vita husets budgetchef nominerades Neera Tanden, som varit medarbetare till Hillary Clinton.

Under förra mandatperioden skrev hon tusentals elaka inlägg på Twitter där hon jämförde senator Ted Cruz med en vampyr, till vampyrens fördel. Men inte bara republikaner hånades av Neera Tanden, utan även demokrater till vänster.

Vänstersenatorn Bernie Sanders, som under senare år ofta kritiserats av henne, var dessutom ordförande i den senatskommitté som förhörde henne inför nomineringen. Han ställde många frågor till henne om hennes ”ondskefulla attacker” i sociala medier, rapporterar USA Today.

Eftersom Neera Tanden inte lyckats övertyga någon republikan som skulle väga upp den röst hon förlorat bland demokratiska senatorer, har hon meddelat Vita huset att hon tackar nej till att bli budgetchef.