Allt fler tar avstånd från Socialdemokratins panikartade smutskastning av oppositionen som ett hot mot demokratin. Även S-röster kallar agerandet ”förfärligt”.

PRESSGRANNAR. Socialdemokratiska regeringen menar att alla andra alternativ än dem själva är ett ”hot mot demokratin”. Ingen ska få ta makten ifrån dem.

Detta intellektuella haveri vänder sig nu allt fler emot. Låt mig återge fem skarpa röster, från konservativa till vänsterliberala.

Kommer S att erkänna valresultatet 2022?

Dagens Industri undrar om S med de utfall man nu gör kommer att acceptera folkets röster i nästa val:

”Låt oss anta att s-kampanjen för att delegitimera oppositionen fortsätter och skruvas upp fram till valet nästa år … Anta att M, KD, SD får en knapp majoritet. Enligt nuvarande s-logik är då demokratin hotad … Kommer S att acceptera valutgången? … Aldrig tidigare har centrala ministrar så utstuderat beskrivit oppositionen som demokratiskt illegitim … Socialdemokraternas nuvarande kampanj är i praktiken en kampanj för ett slags enpartistat.”

S bedriver farlig polarisering

Nya Wermlands-Tidningen konstaterar:

”Den senaste tidens allt mer uppskruvade retorik är inte bara absurd, den är farlig. Man målar upp en bild av en överhängande fara .. Dessa S-utspel är alla en del av ett narrativ som syftar till brunsmeta M och KD [i] försök att säkra Socialdemokraterna sitt fortsatta maktinnehav … De vill så frön av tvivel om oppositionens anständighet, för att på så sätt flytta fokus från regeringens egna tillkortakommanden … att utmåla sina borgerliga meningsmotståndare som demokratins dödgrävare är att skapa en farlig polarisering.”

S har gått långt över moralens gräns

Även socialdemokratiska Folkbladet läxar upp Stefan Löfven, Morgan Johansson mfl och menar att deras agerande är långt bortanför den moraliska gränsen:

”Tyvärr är flera statsråd och andra ledande S-företrädare drivande i den här förfärliga kampanjen som lätt kan gå överstyr och leda till stegrade övergrepp och tokiga attacker. Risken är stor att det finns människor som tror på orden om att M: s eventuella samarbete med SD är ett hot mot demokratin. Våldsnivån kan snabbt triggas upp till farliga nivåer.”

S underminerar det offentliga samtalet

Göteborgs-Posten summerar situationen i svensk politik:

”De senaste veckornas S-kampanj om att en moderatledd regering hotar demokratin är både hycklande och cynisk. Det Socialdemokraterna i själva verket gör är underminera det civiliserade offentliga samtalet.”

Vem är Hitler egentligen?

Morgan Johansson viftar med Hitler varje minut av sin vakna tid. Debattören och sociala medier-profilen Pontus Persson tar Johansson på allvar: