Tonläget i samhället sjunker, och det är inte en pöbel utan makthavarna som svinar ner samtalsklimatet mest. Senaste exemplet är försvarsminister Peter Hultqvist framförde grundlösa attacker mot Sverigedemokraterna i SVT.

Andra ämnen i nya avsnittet: Är det verkligen så att skolor i utanförskapsområden behöver mer resurser, trots att man redan satsar oerhört mycket mer på dessa skolor? Egen majoritet för det blågula blocket, enligt Sifo, hur kul är det? Ska IS-terrorister verkligen till Sverige, och är det i så fall “hem”?

Dessutom: Dick har varit med i TV4-panel och pratat om “after she” vad det nu kan vara. Linus har tapetserat – och hatar det. Erik har köpt en bil och kommit i slang med bilförsäljaren som visade sig vara Trumpsupporter.

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du ser oss i YouTube…

Eller hör oss i poddformatet…

Du kan också lyssna här:  Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts. Och du kan följa vår YouTube-kanal (klicka gärna på ”prenumerera” i YouTube – helt gratis).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Finns också på Instagram och Erik sköter ett Twitterkonto.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu