I SVT:s intervjuprogram ”30 minuter” kom turen till Vänsterpartiets nye partiledare igår onsdag. Recensionerna är förödande från alla håll.

Hon menar att regeringen måste träda fram och ta ansvar för coronapandemin. Och att man gjort ”oacceptabla misstag”. Men hon vill inte tala om hur det ansvaret ska utkrävas.

Vänsterpartiet har sagt att man ska fälla regeringen om den lägger föreslag som ändrar arbetsrätten. Nu gör regeringen ändringar. Blir det misstroende från V, frågar programledaren. Dadgostar blir mångordig. ”Processen har blivit komplicerad”.

Det blir oklart vad det utlovade ”misstroendelöftet” betyder, eftersom de flesta anser frågan avgjord. Också om marknadshyror blir det otydligt när ”misstroendelöftet” ska gälla mot S-ledda regeringen.

Dadgostar kritiserar Januaripartierna för den politik de genomfört. Men vill ändå samarbeta med dessa partier, även om det står i Januariavtalet att man inte ska förhandla med V.

På frågan om V är beredda att gå med på borgerlig politik, svarar Dadgostar att man får ”rulla upp ärmarna”.

Varför röstar fler arbetarväljare på SD än på V? På det ”upplever” Dadgostar att det saknas ett löntagarparti…

Mardröm

Många anser Dadgostar inte gav några svar. Här några röster.

– Hon är en mardröm för varje intervjuare, inte p g a skicklighet, utan för att hon är så osäker att hon inte klarar att svara på frågorna och försöker slingra sig på ett pinsamt och ömkligt sätt, skriver gamle SVT-reportern KG Bergström.

– Osäker, fumlande och utdragna långrandiga halvsvar. Rena sömnpillret.

– I fråga efter fråga så klarar hon varken av att svara eller att föra ett intellektuellt eller ens ett begripligt resonemang. Det är dags att Vänsterns makthavare granskas & ställs till svar.

– Man kan ju inte direkt påstå att Nooshi Dadgostar briljerar i 30 minuter.

– Nooshi Dadgostar blir slaktad i 30 min

– Hon framstår som virrig och okapabel att besvara en enda fråga.

Vänsterpartiet flyr väljarnas verklighet

I ett inklippt inslag säger en V-medlem sanningen om V-attityden: ”Vi tycker det arbetarväljarna borde tycka”.

Dadgostar går inte med på att migrationspolitiken är en avgörande faktor för att röda partier tappat stort bland väljarna. De röda partierna har aldrig varit så små som nu sedan demokratins införande för hundra år sedan.

Varför det är så blir uppenbart när man lyssnar på Dadgostar. För Vänsterpartiet är det kartan som gäller, inte verkligheten.

Nu ska inte utopiska idéer underskattas. Men förhoppningsvis ökar andelen väljare som ser verkligheten som den är, och därför röstar på partier som tar sig an verklighetens problem – istället för dem som sitter i sin bubbla och pratar om hur det borde vara…

*

Se intervjun i SVTplay.