Polisen publicerar bevakningsfilm där vårdcentral sprängs och frågar: Vem är den unge man som spritar sina händer innan han går in på mottagningens ena toalett och kastar handgranat som detonera?

Två personer skadades under attentatet mot Hagakliniken på Första Långgatan i centrala Göteborg i november förra året, varav en äldre kvinna allvarligt.

Filmen publiceras av polisen och visas av Göteborgs-Posten i jakten på att klara upp bombningen av vårdcentralen. Polisen efterlyser uppgifter om den unge man som syns i filmen och spritar händerna.

– Vi vet inte. Vi behöver hjälp. Därför släpper vi filmen, säger åklagaren Mats Ihlbom.

Det är sällan polis och åklagare bryter förundersökningssekretessen och offentliggör material från en prioriterad utredning.

– Det är ett synnerligen samvetslöst brott, betonar åklagaren.

Sekvensen från övervakningskameran visar hur en ung man, delvis maskerad med huvtröja och munskydd, kommer in på läkarmottagningen. På filmen syns en äldre kvinna passerar. Det är hon som någon minut senare kommer att få skador av splitter.

Medan explosionen briserar passerar mannen med bestämda steg ut genom dörren till läkarmottagningen.

– Vi är ju helt säkra på att bilderna visar gärningsmannen. Det råder ingen tvekan om det. Nu hoppas vi att någon kan identifiera honom åt oss. Det är nödvändigt för att kunna komma vidare i ärendet, förklarar åklagaren.

Brottsrubriceringarna är mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse.