Nu talar S-företrädare öppet om att ökad polarisering är bra. Enda sättet för Socialdemokratin att behålla makten är att öka skrämselpropagandan. Men väljarna kan inte luras hur länge som helst.

I Expressen skriver idag SSU-aren Mathilda Bandarian att Sverige behöver mer polarisering i politiken. Hon menar att vänstern och ”antirasisterna” inte har del i polariseringen och att lägga ansvar på dem är som att ”påstå att även de allierades styrkor under invasionen av Normandie bär skuld för våldsamheterna under andra världskriget”. 

SSU är alltså inställda på ett tredje världskrig för att förhindra att de förlorar regeringsmakten. Att se politik som världskrig är fascistiskt eftersom man då låter vapen och våld ta över från samtal och omröstningar. Radikaliseringen av S har nu nått nya nivåer.

Naturligtvis är det lögnaktigt när hon hävdar att ”antirasisterna” står för fredliga demonstrationer. BLM och Antifa har under 2020 genomfört betydligt mer våldsamma demonstrationer än den som skedde 6 januari i Capitolium. Man har ockuperat flera officiella byggnader runt om i USA.

S smutsigt taktikspel genomskådas

Och alltfler genomskådar socialdemokraternas skrämseltaktik. Liberale ledarskribenten Arvid Åhlund i Expressen skriver i dagens ledarkolumn S försöker vinna enkla poäng på SD-hotet att om S menat allvar hade man ”bemödat sig om att bilda enad front med Moderaterna för att stå emot det existentiella hotet – inte systematiskt utmåla M som SD:s tredje ben”.

Just det, allt är ett fult taktikspel. Ett smutsigt spel som strider mot demokratins grundförutsättning om att inte vilseleda och sprida konspirationsteorier.

Faktum är att det finns tecken på att Januariöverenskommelsen börjar vittra sönder. Den som ger Socialdemokratin regeringsmakten. Inom L-partiet växer motståndet mot S-MP-C-L-avtalet som kräver V-stöd i riksdagen. Beroendet av MP och C gör att S blivit handlingsförlamade på centrala politikområden eller driver direkt skadlig politik. 

L beredd att samtala

Den nye gruppledaren för L-partiet i Göteborg, Axel Darvik, som också sitter i partiledningen, säger till Göteborgs-Posten att L kommer att lämna Januariavtalet redan i år. Han ”kan tänka sig att både prata med och rösta som SD i Göteborg”, skriver Håkan Boström i en ledare idag och konstaterar: ”L har svårt att hitta en konstruktiv roll i [januariavtalet] sällskap är inte så överraskande”.

Socialdemokratin gräver sin egen grav genom att kopiera Vänsterpartiet och kommunisters förakt för öppen debatt och samtal.

Med Axel Darvik sker därmed ”en tydlig positionsförflyttning mot hur det har låtit under Helene Odenljung”. Göteborg skulle redan idag ha en ny majoritet i fullmäktige om C lämnar allianssamarbetet och de tre partierna M, KD och L (med 21 mandat) börjar samtala med SD (7) och lokalpartiet Demokraterna (14). De skulle ha 42 mandat mot S-C-V-MP-FI med 39 mandat.

Håkan Boström hoppas på att politiken kan lämna ”enkla känslomarkeringar” och istället ”leverera nya svar på komplexa utmaningar och gamla surdegar som direkt påverkar människors vardag”.

Ja, jösses vilken befrielse det vore för allas våra intellekt om hatet och de banala känsloutfallen kunde ersättas med lite seriös argumentation i sakpolitik!