Brittisk parlamentsledamot åtalas för att ha brutit mot landets coronarestriktioner. Hennes parti har också stängts av henne.

Hade Stefan Löfven, Morgan Johansson, Magdalena Andersson och Dan Eliasson varit britter, hade deras avvikelser från gällande coronaregler kunnat resultera i att de blivit gripna och åtalade för brott.

Det har nu hänt Margaret Ferrier, parlamentsledamot för skotska vänsterpartiet SNP.

Polisen meddelar att Ferrier, 60, har åtalats misstänkt för hänsynslöst beteende sedan hon underlåtit att följa reglerna som begränsar resor och social kontakt, rapporterar brittiska Guardian.

– Vi kan bekräfta att polisen idag grep och åtalade en 60-årig kvinna misstänkt för hänsynslöst beteende. Detta till följd av en grundlig utredning om ett misstänkt brott mot coronarestriktionerna mellan den 26 och 29 september, säger en presstalesperson vid skotska polisen.