En ny utredning föreslår mer katederundervisning i skolan, trots det förhärskande hatet mot allt vad auktoriteter heter, och det är väl bra?

Minns ni ordningsvakten som påstods ha trakasserat en svart gravid kvinna på tunnelbanan och utsattes för ett mediedrev? Den historien var i huvudsak baserad på falska uppgifter och fantasier från början till slut.

Danmarks socialdemokrater vill ha noll asylinvandring, hur ska svenska socialdemokrater hantera detta? Drygt 19 år har förflutit sedan mordet på Fadime Sahindal, hur kommer det sig att regeringen fortfarande inte tar tag i det så kallade hedersförtrycket? Vad kan man göra på kommunal nivå för att underlätta återvandring?

Dick har dykt ner i Samtidigts mail-inkorg och konstaterar att polariseringen i samhället engagerar. Linus reflekterar över de många nya lyssnarna och tittarna. Erik, å sin sida, är tillfälligt frånvarande denna vecka och därtill mycket saknad.

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna). Frånvarande denna vecka: Erik Dahlin.

Du ser oss i YouTube…

Eller hör oss i poddformatet…

Du kan också lyssna här:  Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts. Och du kan följa vår YouTube-kanal (klicka gärna på ”prenumerera” i YouTube – helt gratis).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Finns också på Instagram och Erik sköter ett Twitterkonto.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu