Kanalen Riks analyser partiledarna i riksdagsdebatten. Det gavs kängor och beröm åt flera olika håll.

De ämnen som dominerade var sveket mot de äldre i coronapandemin och IT-jättarnas fasoner att censurera och deplattformera människor.

När det kommer till personerna fick Ebba Busch (KD) beröm för att gjort bra ifrån sig när det gäller hur illa de äldre behandlas.

Också Ulf Kristersson (M) fick gott betyg för att han tog upp brottsligheten och kritiserade straffrabatter som ungdomsrabatten vid fängelsedomar. Panelen påminde dock om att Moderaterna inte gjorde något åt detta när de hade justitieministerposten före Löfvenregeringens tillträde.

Till och med nye vänsterledaren Nooshi Dadgostar (V) fick positiva omnämnande av panelen. Dels för sin kritik mot timanställningar i äldreomsorgen, dels för en rak debattstil – även om man inte håller med om hennes politik.

Jimmie Åkesson (SD) hade den bästa repliken när han diskuterade nedstängningarna som sker på nätet:

– Vi måste ställa krav på IT-oligarkerna, sa han.

Miljöminister Isabella Lövin (MP) gjorde sin sista partiledardebatt och där fanns delade meningar i panelen om hon var värd avtackningsrosor eller ej.

Allt medan Stefan Löfven (S) fick bottenbetyg för hans försök att smita undan från det ansvar han har för landet som statsminister.