Rubriken är från SVT.se. Detta har man inte fått säga för Sveriges samlade ”experter” i kriminologi. Men vi har på senare tid fått ett sundare debattklimat. Nu fattas bara att vi får lagstiftning så att kriminella kan låsas in mycket länge.

Antalet mord som har begåtts i Malmö har sjunkit sedan 2018 även om skjutandet och mördandet ökar överallt annars. SVT anger den verkliga orsaken redan i sin rubrik: Färre mord när många kriminella sitter häktade.

Ett skäl till att morden i Malmö minskat är ”mord har förhindrats eftersom flera högt uppsatta personer i Malmös kriminella värld just nu sitter häktade”.

Men vad rapporterar SVT!! Skulle inlåsning av våldskriminella hjälpa?! Får man ens hävda det!?

Detta måste komma som en chock för många politiker. De har ju fått lära sig av kriminologer att längre straff inte hjälper. Dessa ”experter” har ju i årtionden sett mördare, våldtäktsmän, rånare och misshandlare som de som det verkligen är mest synd om. ”Vad har de inte varit med om?”, som S-pampen Dan Eliasson brukar säga när han försvarar mördare och hånar brottsoffer.

Och resultatet för samhället har vi sett i allt grövre och mer omfattande våld i Sverige.

Tillnyktring inom kriminologin

Men inom kriminologin sker nu en förskjutning. Nya generationer som studerar kriminaliteten har inte drabbats av denna socialismens tycka-synd-om-kriminella-syndrom.

Äntligen börjar kunskap, vetenskap och fakta på att ta över kriminologin.

Då blir det självklart att konstatera att om våldsamma kriminella låses in, kan de inte begå fler våldsbrott.

Nu gäller det bara att politikerna tar till sig vetenskapen och skärper lagstiftningen – på riktigt. Inte som fjanten Morgan Johansson (S), med några månaders höjt maxstraff – ett maxstraff som domstolar aldrig använder (vilket Morgan givetvis vet, och därför bara genomför ändringar som ska lura allmänheten, Morgans egna väljare.)

Tiodubbla fängelsestraffen

Nej, Sverige behöver lägga på flera år på minimistraffen för alla våldsbrott. Målet för politiken ska vara att ta bort kriminella från gatorna så att de inte kan ställa till ett helvete för vanligt hederligt arbetande medborgare.

Danmark dömde två 17-åriga mördare från Rinkeby till 20 års fängelse. Det är en tiodubbling mot vad tonåriga mördare får i Sverige. Och det är den storleksordning på straffskärpningar Sverige behöver.

Med 20-30 års fängelse för grova våldsbrott, kan Sverige ganska snabbt städa upp och rensa landet från frigående våldsverkare. Och därmed göra framtiden mycket tryggare för verklighetens folk, allra mest för dem som bor i förorter som nu plågas av gängkriminalitet.

Det är bara att sätta igång! Skriv om lagarna! Oppositionen i riksdagen kan redan nu förbereda lagförslag som, även om de nu under justitieminister Morgan Johanssons vanstyre blir nedröstade, kan läggas fram på nytt när svenska folket valt en annan majoritet i riksdagen.

När många kriminella är inlåsta sker färre brott – att en sådan absolut självklarhet i årtionden ansetts som en kontroversiell lögn i svensk politik säger något om den galenskap som vi nu måste göra upp med.