Hon gick fram med sin rullator till bankomaten och tog ut några hundralappar. Då blev den 83-åriga kvinnan rånad och knuffad av en man som slet pengarna ur hennes hand.

Rånet framgår av övervakningsfilm. Även vittnen har trätt fram.

Ett vittne som satt i en bil berättar vad som hände i polisförhör. De klev ur bilen när de såg rånet och konfrontera rumänen och hans kompisar.

– När jag klev ur så stod männen precis framför mig och jag sa till dom ”titta vad ni gjort mot henne”. Då vände de sig mot henne, sedan vände de sig mot mig igen mot mig och gjorde ett tecken med handen som om dom inte brydde sig, sen började männen gå därifrån.

Nu ställs mannen inför rätta för grov stöld och misshandel. Mannen är dömd för tillgreppsbrott sedan tidigare. Åklagaren yrkar även på att 45-åringen, som är medborgare i ett annat europeiskt land, ska utvisas från Sverige i fem år, rapporterar Sydsvenskan (betalvägg).