Svenska etablissemang såg Trump-administrationen som mindre vetande. Men Joe Biden-rådgivare jämför svensk strategi med nazism. Har inte Donald Trump varit saklig i jämförelse med det tonläge som Vita huset nu använder?

KOMMENAR. ”Din strategi kan inte ta livet av folk hur länge som helst innan du antingen får sparken eller jämförs med en nazist”. Så lyder president Joe Bidens nye covidrådgivares inlägg om Anders Tegnell på Twitter, rapporterar TT.

I en lång harang i tweeetform, daterad till 3 december, påstår den nya coronarådgivaren Andy Slavitt saker om Sveriges strategi som både Tegnell och Folkhälsomyndigheten flera gånger avfärdat.

Andy Slavitt är en av de rika affärsmän som stött både Barack Obama och Joe Biden. Det var Obama som gjorde denne i medicin och epidemiologi fullständigt okunnige partibidragsgivare till chef över USA:s motsvarighet till Försäkringskassan (Centers for Medicare and Medicaid Services).

Så vad säger svenska medier om Biden-administrationens retorik i jämförelse med Trumps? Att kalla svenska myndighetspersoner för nazister gjorde ju inte Trump, ändå.