Svenska folket ska ta ansvar och stanna hemma så att inte sjukvården överbelastas av coronasjuka. Men Socialdemokrater kan resa, festa och shoppa hämningslöst. Men värst är arrogansen bakom att 8.000 äldre offrats att dö i corona.

Smittan i Region Skåne har skenat långt över regionens egna ”värsta tänkbara scenario”, rapporterar Kvällsposten. Samtidigt skriver TT att vårdpersonal på Södersjukhuset i Stockholm är hårt pressade efter att covidavdelningarna varit fulla under julhelgen. Och att intensivvården är hårt ansatt.

Struntar i egna rekommendationer

I detta läge kommer avslöjanden slag i slag om att de socialdemokratiska pamparna fullkomligt struntar i de rekommendationer som regeringen kräver att svenska folket ska följa.

Statsminister Stefan Löfven (S) shoppar runt i flera shoppingvändor före jul.

Justitieminister Morgan Johansson (S) kastar sig in i julträngseln i Lund.

Finansminister Magdalena Andersson (S) åker till fjällen och hyr skidor.

Generaldirektören Dan Eliasson (S) flyger till Kanarieöarna.

De anser sig uppenbarligen inte omfattas av de egna uppmaningarna om att minska risken för smittspridning och överbelastning inom sjukvården.

Vårdpersonal orolig för vad detta ska leda till

Sjukvårdspersonal berättar för Aftonbladet att de är rädda att de avslöjade politikernas beteende sänker förtroendet för den svenska strategin. Politikernas ansvarslöshet skapar en känsla av frustration och uppgivenhet inom vården som uppfattar att ingen tar deras larm på allvar.

– Det känns som att vi i vården lämnas åt vårt eget öde, säger en sjuksköterska på Karolinskas covid-iva till tidningen.

8.000 döda – tio gånger fler än i grannländerna

Men värst är att svenska makthavare låtit tusentals äldre bli smittade av det nya coronaviruset i sina sängar på äldreboenden. Personalen inom äldreomsorgen har så låg kompetens att de inte ens förstår att tvätta händerna.

Sverige har en äldreomsorg på ulandsnivå där smittan sprids utan några som helst skyddsrutiner eftersom personalen inte talar svenska, inte är utbildad och inte är fast anställda.

Det är så politiken tackar den äldre generationer som betalt skatt hela livet. Villkoren för sophantering är bättre i Sverige än för de äldre som behöver hjälp och omsorg på ålderns höst.

Socialdemokraterna har suttit i makten längre än något annat parti. Och man gör allt för att komma över regeringstaburetterna. Men väl med makten i sin hand vänder man ryggen åt dem som behöver välfärden som mest.

Naken maktarrogans

Den maktarrogans som Socialdemokraterna präglas av kommer i blixtbelysning när man nu struntar i de egna rekommendationerna för att minska smittspridningen.

I sociala medier menar de flesta att partiet präglas av värsta sortens hyckleri och många ser ett väljarförakt i agerandet. Genom rekommendationerna till folket att hålla sig hemma och borta från trängsel, får man själv möjlighet att leva i frihet.

Arrogansen kring corona-rekommendationerna är dock bara en krusning på ytan. Det allvarliga är att man är lika nonchalant om de äldres säkerhet och omsorg. Därför är dödligheten i Sverige mycket större än i grannländerna. Hur länge ska vi låta detta inkompetenta och arrogans parti få styra landet?