Kritik kommer från alla håll mot S/MP-regeringens påhitt om att skicka ut 22 miljoner sms. Och mot att regeringen på pressträff beskrev detta som en insats för att minska smittspridningen av coronaviruset.

En av dem som totalsågar massutskicket är pr-experten Paul Ronge.

– Om man skickar ut ett budskap till 22 miljoner människor förväntar man sig att det ska innehålla något nytt eller viktigt. Och det får man inte, det är ”same same” men med en uppskruvad ton, säger han till Aftonbladet.

Opinionsundersökningsföretaget Novus vd Torbjörn Sjöström undrar vilka man försöker nå och skriver på Twitter att han ”verkligen inte fattar”.

Epidemiologen Emma Frans slår an en humoristisk ton i sin kommentar om uppståndelsen: ”Hela Sverige är som en kärlekskrank tonåring som antingen väntar på ett sms eller sitter och övertolkar ett sms som precis kommit”, skriver hon på Twitter.

Det framgår av sammanställning som nyhetssidan Omni gjort av ett antal röster i fråga om regeringens sms-utskick.