På grund av coronapandemin har statsminister Stefan Löfven (S) uppmanat folk att inte trängas och att årets mellandagsrea borde ställas in. Ändå gick justitieminister Morgan Johansson ut på en shoppingtur i Lund på annandagen.

Stefan Löfven kallar justitieministerns agerande ”oförsiktigt”, rapporterar SVT Nyheter

När ministern gav sig ut med flera livvakter hörde flera personer av sig till SVT. Morgan Johansson avböjer via sin pressekreterare en intervju, men skickar ett skriftligt uttalande där han konstaterar: ”Jag besökte ett köpcentrum på annandagen för att handla en försenad julklapp till mina föräldrar. Det var oförsiktigt, och jag borde ha planerat det inköpet bättre.

– Oavsett vad man jobbar med, oavsett vem man är, minister, sjuksköterska eller ekonom har man ett personligt ansvar att stoppa smittspridningen. Det gäller även herr ministern, säger sjuksköterskan Angelica till SVT.