En imam i Malmö framför återkommande hatpredikningar mot judar och andra otrogna, men han kan ostört fortsätta och är inte misstänkt för varken hatbrott eller hets mot folkgrupp.

Imamen Basem Mahmoud använder återkommande sin moské, sin fredagsbön och sin Youtube-kanal åt att uttrycka avsky mot judar och fördöma brobyggande insatser mellan muslimer och judar. 

Efter upploppen i Malmö i augusti kring rätten att bränna en egen inköpt koran, var han arg, rapporterar Kvällsposten.  

Behaga inte de otrogna

Ett par dagar senare predikade han i sin moské inte långt från platsen för upploppen. Han hävdar då att muslimerna som satt till bords med judar inte är riktiga muslimer, och att deras moskéer inte är ingen riktig moskéer utan i själva verket en synagoga, en plats där det görs upp planer för att konspirera mot de riktiga muslimerna. Han attackerar imamer som talar mot hatet mot judar och andra otrogna.

– Dessa imamer står vid helvetets portar och vill bara behaga de otrogna, hävdar Basem Mahmoud, som också kallar sig Abu Hamza och Basem Dwekat. 

– De som deltog på mötet representerar inte muslimer. Vi erkänner inte dem och vi lyssnar inte på dem. Vi hatar dem. 

Basem Mahmoud anser att den svenska regeringen konspirerar mot muslimer. 

– Dessa imamer har gjort att staten och Sverige hånar oss. De ljuger och är bara ute efter pengar, och svenskarna vet att dessa imamer är lögnare men använder dem ändå för sina egna ändamål. 

Predikar hat mot judar

Vid en fredagsbön några veckor senare betonar Basem Mahmoud återigen vad han anser om judar. 

– I alla tider är det samma bedrägliga skurkar som står i vägen för de rättrogna. Alla vet att västländerna styrs av judar. Judarna är deras härskare. Judarna är grisars och apors avkomma. De är fientliga mot muslimer, men de kommer stå hjälplösa mot islam. 

Försvarar halshuggningar i Frankrike

När läraren Samuel Paty halshöggs i Paris efter att ha visat upp Muhammed-karikatyrer gick man från al-Sahaba-moskén i Rosengård emot de fördömanden som följde. 

– En person som älskar sin religion blir arg och slaktar läraren med en kniv vid rännstenen, eftersom läraren är oren och rännstenen är den enda plats han förtjänar. Det är en enkel ekvation. En från deras sida syndade genom att förolämpa profeten, och en från vår sida syndade och dödade läraren som förolämpade profeten, predikades i Basem Mahmouds moské.

Han har inte åtalats för hatbrott eller hets mot folkgrupp.