Ett av de vapen som stulits från Stefan Löfvens regeringskansli har hittats hos en ung man som nu åtalas för mordförsök. Vad säger detta om hur regeringen klarar att upprätta lag och ordning i landet när man inte kan det på statsministerns eget kontor?

Linus är försvunnen* och deltar inte i detta avsnitt, men det gör ingenting, Dick och Erik sköter spakarna alldeles utmärkt på egen hand. Det blir klokheter om stulna regeringsvapen, ohygglig vanvård av äldre, kraftig spricka i LO och snack om Frederick Federleys (obefintliga) politiska framtid.

Hur rimligt är det att migranter som söker asyl ska få stanna därför att de blir sambos med varandra?

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare) och Dick Erixon (Samtiden), men inte Linus Bylund (Sverigedemokraterna) denna gång. *Han är återfunnen, smått febrig, under ett täcke, ingen fara.

Du ser oss i YouTube…

Eller hör oss i poddformatet…

Du kan också lyssna här:  Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts. Och du kan följa vår YouTube-kanal (klicka gärna på ”prenumerera” i YouTube – helt gratis).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Finns också på Instagram och Erik sköter ett Twitterkonto.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu