I en intervju med Riks riktar världsmästaren i höjdhopparen Patrik Sjöberg stark kritik mot Centerpartiet. ”Man pissar på offren”, säger han om alla sympatier som riktas mot Fredrick Federley medan man inte talar om barnen som blivit utsatta av hans sambo.

Idag är Patrik Sjöberg föreläsare och författare, bland annat till boken ”Hur svaghet kan bli styrka”, om svåra saker som övergrepp på barn.

Han reagerade starkt när Centerpartiet och Fredrick Federley började ljuga och slingra sig om övergreppen som sambon blivit dömt till nio års fängelse för.

Det handlar om barns säkerhet

– Jag är inte intresserade av vilket parti de tillhör, jag står på barnens sida, säger Patrik Sjöberg om att han fått kritik mot att han kritiserat Fredrick Federley.

– Det handlar om barn, inget annat. Federley har ännu inte förstått det. Och Annie Lööf har definitivt inte förstått att det handlar om barn. Journalister som skriver kröniker har inte förstått att det handlar om barn, inte om något drev som vässar högaffeln och ska ut och bränna bål. Det handlar om barns säkerhet.

På frågan hur Centerpartiet har hanterat skandalen, svarar Sjöberg att de inte gjort någonting.

– Det ingår i mitt jobb att läsa en del domar, och det här fallet är särskilt grovt och riktigt hemskt. Den här snubben har erkänt. Det här har han sysslat med länge. Och han kommer syssla med det i framtiden.

– Federley har försökt komma undan med sin relation till en av de mest avskyvärda pedofilerna i Sverige.

– Ursäkta uttrycket, men Federley pissar på alla offer. Han uppför sig vulgärt och totalt känslokallt. Det gör Annie Lööf också när hon ryggdunkar och önskar honom en skön framtid. Han kommer väl att få något toppjobb knutet till Centerpartiet. Det är fördärvligt.

Centerpartiet måste visa var man står

– Annie Lööf säger nu att det är en personlig tragedi. Men hon borde givetvis fördöma Federley och tillsätta en utredning om det här. Hur mycket visste Lööf? Har Federley berättat om gärningarna eller har han till henne sagt att sambon är oskyldig? Här finns många frågor.

Sjöberg menar att Centerpartiet måste visa var man står när det gäller övergrepp mot barn och dem som skyddar dem som begår sådana övergrepp.

– Så här är det: vi skiter i barn, eller det här ska vi ta tag i, säger Patrik Sjöberg i telefonintervjun med Riks.

Lyssna på hela intervjun här:

Se fler intervjuer i kanalen Riks.