Det är känt att Ryssland styrs av en liten krets oligarker runt Putin. I Kina styr en liten krets kring president Xi Jinping i kommunistpartiet. Nu tycks också USA vara på väg att bli ett fåmansvälde av några vänsteraktivistiska miljardärer och Bidenfamiljen, som alla backas upp och skyddas av vänstermedier.

Genom segern för Joe Biden har nu flera miljardärer med vänsterperspektiv fått som de önskar. De har finansierat hans kampanj som brände flera gånger mer resurser än republikanernas med Donald Trump. Allierad med Biden är också både gamla mediehusen och ägarna av de nya sociala medieplattformarna.

Därmed tar nu en oligarkisk maktstruktur form i USA som inte är helt olik den som finns i Ryssland och Kina.

Sociala mediejättar censurerar Biden-kritik.

Det var uppenbart att de gamla massmedierna tystade ner och medvetet censurerade de avslöjanden som kom under valrörelsen om Joe Bidens son, Hunter Biden och hans miljardaffärer med både ryska och kinesiska intressen.

Och sociala medier – både Facebook och Twitter – stängde likt diktaturer ner avslöjanden om och diskussion kring Hunter Bidens korrupta agerande.

Tydligt icke-demokratiska tendenser

I sin ledare tog USA:s mest populäre programledare, Tucker Carlson, upp utvecklingen i Fox News igår: ”Vissa av oss började få intryck som är tydligt icke-demokratiska”.

Carlson ser hur några vänsterinriktade miljardärer nu tar allt större plats i amerikansk offentlighet för att styra upp folket.

”Häromdagen tillkännagav exempelvis Bill Gates att de nedstängningar vi upplever kommer att behöva fortsätta under lång, lång tid. Bill Gates är inte epidemiolog eller forskare. Bill Gates är en pensionerad 65-åring från Seattle som brukade tillverka medelmåttig programvara för kontorsdatorer. Men nu är han miljardär. Därför får Bill Gates bestämma vår nationella hälsopolitik”, skriver Carlson.

Andra vänsterinriktade miljardärer är pensionerade hedgefondoperatören Tom Steyer som propagerar om klimatet, medan Mike Bloomberg vill bestämma över vilka vapen folk ska få köpa. Tim Cook i Apple vill bestämma över landets handelspolicy. Mark Zuckerberg på Facebook agerar för att öppna USA:s gränser, bara därför att han känner för det.

Inget av de tilltag miljardärerna ägnar sig åt granskas eller kritiseras i media eftersom det är deras vänner som äger medierna.

Biden-styret börjar likna Kina: Ingen granskning tillåts

Det är en märklig ”demokrati” som Joe Biden talar om, ”en typ av demokrati där de elva vänsteraktivistiska miljardärer som finansierade hans kampanjer styr allt”, skriver Carlson. ”Detta styre börjar likna den kinesiska modellen som Joe Biden och hans vänner beundrar. I Kina behöver inte makthavare svara på frågor, så inte heller Joe Biden”.

I demokratier är det väljarkåren som tilldelar politikerna makt, men under årets presidentvalskampanj har det tydligt visats hur väljarna inte får svar på frågor om kandidaterna. Vad de får vet är att Joe Biden är ”mycket stolt” över sin son och det är allt de anses behöva veta. Detta trots att det finns mängder med märkliga affärer som sonen varit inblandad i, och han har kunnat göra dessa lyckosamma affärer enbart eftersom han var son till USA:s vicepresident under Obamas tid som president.

Står Kinas styrande kommunistparti nära

Så varför är inte Joe Biden villig att svara på ens grundläggande frågor om sin sons utländska affärer, de där han hade mycket lukrativa arrangemang med företag som var direkt knutna till Kinas kommunistiska parti?

Det kan bero på att Joe Biden själv var direkt inblandad i dessa affärer och har ljugit om dem. Rapporter om dessa felaktigheter är många. En av Bidens tidigare affärspartners, Tony Bobulinski, har presenterat dokumentation som visar att presskåren och deras allierade i Silicon Valley gjorde allt de kunnat för att begrava korruptionen.

Och fler bevis har nu kommit. I helgen fick The Daily Caller tillgång till fler av Hunter Bidens mejlkonversationer.

I september 2017 skrev Hunter Biden om vilka som skulle ha nycklar till ett nytt kontor. Där inkluderades den tidigare vice presidenten, hans fru och en representant för CEFC, det kinesiska energibolaget som har affärer direkt med Joe Biden. CEFC:s ordförande hade band till kinesiska militärmakten och dess underrättelsetjänster.

Enligt en mejlkonversation mellan Hunter Biden och denne ordförande erbjöds Biden ett treårigt kontrakt på en kvarts miljard kronor för ”exklusiva introduktioner.” Introduktion till vem? Hans pappa, Joe Biden.

Trots alla bevis förnekade Joe Biden att han visste någonting om sin sons affärsrelationer utomlands, inklusive med kinesiska kommunister.

Likt oligarker har Hunter Biden berikat sig

Hur gick Hunter Biden från arbetslös till stormrik, nästan över en natt? Svaren finns i affärskontakterna. Medarbetare har till och med varnat Hunter Biden att ”saker och ting blivit lite för uppenbara”.  Medarbetaren påpekar i ett avslöjat mejl att Hunters stora arvoden från styrelseuppdraget i Burisma i Ukraina betyder att han behöver ändra sin inkomstdeklaration: ”vi behöver fortfarande ändra dina skattedeklarationer för 2014 för att återspegla den orapporterade inkomsten”, skrev en nervös medarbetare.

”Det är cirka 400.000 dollar extra så din inkomst 2014 var närmare 1.247.328 dollar.” Huruvida Hunter Biden rapporterade detta belopp från ukrainska oligarker, i svenska pengar 3,3 miljoner kr, till Skatteverket IRS är inte klarlagt. En sak är dock glasklar – Joe Biden fick den åklagare sparkad som utredde det ukrainska bolaget där sonen satt i styrelsen.

”Detta ger ett nytt fönster till den typ av liv Bidens numera lever. Om vi ska kunna återställa demokratin har vi rätt att få veta exakt var Bidens pengar kom ifrån, vad Bidenfamiljen gjorde för att erhålla pengarna och vilken effekt de kommer att ha på landet framöver”, skriver Tucker Carlson.

I en demokrati är det en mycket grundläggande begäran, och det finns inget demokratiskt med att ignorera frågan. ”Faktum är att förnekandet bara bekräftar det som är uppenbart, vilket är att Biden och hans kamrater inte planerar att styra detta land som en demokrati, utan istället som en oligarki”, avslutar Carlson.