Nu ändrar sig Centerpartiet igen. Och nu är ”ordning och reda” nedprioriterat som första mål och jämställs med ”medmänsklighet”. Svenska folket ska ännu mer ”öppna sina hjärtan”.

Nyss sa C nej när S/MP-regeringen ville göra det enklare att få stanna genom att sänka försörjningskraven och förlänga tiden för att finna arbete för de ensamkommande som avslutat gymnasiestudier.

”När vi valde att släppa igenom lagen så sade vi också att detta skulle vara sista gången och vi inte skulle bidra till nya undantag.” skrev centerledaren Annie Lööf för mindre än två veckor sedan.

Detta nej sågs av MP som ett chockerande svek och tillmötesgick krafter som ”avhumanisera gymnasieungdomarna” och att MP vägrade minsann att till skillnad från C att ”dansa efter främlingsfientliga krafters pipa”.

Svänger fram och tillbaka

Bara några dagar senare har Centerpartiet ändrat sig.  Igår skrev Annie Lööf att Centerpartiet vill se en ny ”utökad humanitär skyddsgrund”. Partiet vill ha nya undantag som underlättar för att ett nej till asyl blir ett ja. Man talar om ”en viktig säkerhetsventil för att skapa en medmänsklig” så att migranter får ”möjlighet att prövas mot en ny utökade humanitära grund”.

All erfarenhet visar att nya kryphål snart blir motorvägar in i Sverige. Varje utökad regel för ”humanitär skyddsgrund” övertolkas kraftigt i Migrationsverket och bland politiska nämndemän i migrationsdomstolarna. Varje skrivning om undantag utnyttjas maximalt av de advokater som tjänar mångmiljonbelopp på att driva enskilda fall.

Här får det migrationsindustriella komplexet ännu en möjlighet att skära guld med täljkniv. Lagstiftningen drabbas av ännu större osäkerhet och mer trassel om vad som gäller för vem som ska få stanna eller inte.

Och vem får betala? Svenska skattebetalare som sedan får tack för sin generositet i form av rån, våldtäkter, skjutningar och sprängningar.

Sverige är fullt

Utvecklingen i Sverige är fullständigt utom kontroll. Åter blir landet en magnet för alla de tiotals miljoner som söker sig mot Europa för ett bättre liv, och i Europa blir Sverige målet eftersom där blir det enklast att få stanna.

Svenska folket har makten i sin hand. Vill man ha denna utveckling? Eller anser man att Sverige är fullt? Väljarkåren har klara alternativ och är fria att välja väg.