I ett fritt samhälle kan var och en spara till sin egen välfärd, skriver My Pohl från Centerpartiets ungdomsförbund i debattartikel i Expressen.

”Välfärdsstaten är som ett socialt kontrakt, sägs det … Men det är ett kontrakt som inte kommer att kunna upprätthållas, eftersom den ena sidans åtaganden bygger på falska löften.”

Staten kommer inte att kunna klara av ökade kraven på välfärd, menar My Pohl i Expressen.

”Det sociala kontraktet är nämligen inte bara ett lurendrejeri för min unga generation, det är dessutom ett kontrakt jag aldrig har skrivit på. Jag har aldrig fått frågan om jag vill vara med i välfärdsstaten, jag har aldrig bett om att det offentliga ska ta hand om min sjukvård och min äldreomsorg, jag har aldrig skrivit på något papper som innebär medlemskap i denna förening. Det har tvingats på mig av staten.”