I en ny TT-intervju hävdar Annie Lööf att Centerpartiet ”kommer att gå till val som en självständig liberal kraft”. Vilket i praktiken betyder S-samarbete, eftersom SD fortsatt är huvudfrågan för henne.

Inför förra valet lovade Centerpartiet att rösta för M-ledaren som statsminister. Annie Lööf gick till och med runt i tröja med trycket ”Kristersson-Lööf ’18”. Ändå röstade hon efter valet nej till honom för att istället släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.

Inför nästa val ska Centerpartiet vara en ”självständig” kraft och alltså inte i förväg lova något, säger Lööf nu. Men eftersom motstånd mot Sverigedemokraterna fortsatt är den viktigaste frågan, kommer inget annat alternativ att finnas än att än en gång bli stödparti till Socialdemoraterna.

Det är viktigt att andra partier klargör detta. En röst på C är en röst på S. Utan minsta tvekan.

Annie Lööf tycks dessutom inte särskilt bekymrad över Vänsterpartiets extrema vänsterpolitik. I TT-intervjun utesluter visserligen Lööf samarbete med både SD och V. Men det är utopism och fullständig avsaknad av verklighetskontakt att tro att man inte måste välja mellan ett regeringsalternativ som innehåller SD eller ett som innehåller V.

Om man tolkar Annie Lööf utifrån det verklighet som gäller, och inte efter centerledarens fantasivärld, står det klart att C kommer att samarbeta med kommunisterna i V om att ytterligare vrida Sverige i vänsterriktning, med mer invandring, mer laglöshet och urholkad välfärd för de som byggt landet.