I den jämna delstaten North Carolina satsade demokraterna stora belopp för att hindra republikanen Madison Cawthorn, 25, från att bli vald till kongressen. Men han har vunnit sin klart: 54-42 procent.

Det blev en nyhet när den kandidat som Donald Trump gav sitt stöd i primärvalet inom republikanerna blev besegrad av en okänd 24-åring i början av sommaren. Men när medierna ville se republikanska väljarnas val av Madison Cawthorn som en proteströst mot presidenten, förnekade han det rakt av. Det var bara så att presidenten inte kände till honom.

Och Cawthorn var tydligt konservativ under valrörelsen i höst. Han mötte en mittenkandidat från demokratiska partiet som varit överste i flygvapnet.

Samtiden rapporterade om hans bakgrund tidigare i höst: En framtida president? Han råkade för sex år sedan ut för en svårt trafikolycka och var nära att dö. Han överlevde men blev förlamad och sitter i rullstol.

Återkomsten efter en sådan olycka har givit honom erfarenhet av hur mycket man behöver kämpa för att nå framgång. Men de går. I det är han en positiv förebild.

Cawthorn hade sista veckan inför valdagen en effektiv reklamfilm som i mycket summerar upp skillnaderna mellan Republikanerna och Demokraterna i valet 2020.

Han fyllde 25 år i augusti, det som är lägsta tillåtna ålder för en kongressledamot och är därmed den yngste valde på 200 år.

Det framgår av röstsammanräkning som publiceras hos Business Insider.