Sverigedemokraterna kommer aldrig att sälja ut svensk kultur och svenska värderingar för makt och röster. Därför sa vi som enda parti nej när Helsingborgs kommunfullmäktige röstade om att sälja stadens mark till Helsingborgs Moské Ahelalsunnah, skriver tre SD-företrädare.

Föreningen bakom det nya moskébygget har återkommande kritiserats hårt. En imam i församlingen ifrågasatt yttrandefriheten, man har bjudit in salafistisk predikant och man tillämpar könsseparatism i sina lokaler.

Förvånande att M och KD stöder markförsäljningen

Sett till den senaste tidens hårdare retorik på området från både kristdemokrater och moderater, är det förvånande att båda partierna valde att ställa sig bakom markförsäljningen i Helsingborg och därmed bidrar till fortsatt etablering av politisk islam i Sverige. Än mer förvånande är det att Moderaterna övertog den politiska vänsterkantens argumentationslinje och avfärdade Sverigedemokraternas kritik mot markförsäljningen som islamofobisk. Vi beklagar att Moderaterna inte står upp för svensk kultur och svenska värderingar i denna fråga.

Att Socialdemokraterna står bakom markförsäljningen förvånar dock inte.

Inför valet 2018 gick partiet så pass långt att de höll valmöte i nuvarande moské. Trots att en S-riksdagsledamot på mötet blev utsatt för könsseparatism när hon inte tilläts sitta bland männen, så valde Socialdemokraterna ändå att ge tummen upp till en ny stor moské för föreningen. Vilka löften gav man egentligen till moskébesökarna och i utbyte mot vad?

Stoppa politisk islam

För oss är det självklart att stoppa politisk islams frammarsch i både Sverige och Helsingborg. Därför säger vi nej till moskébyggen av detta slag.

Vi säger också nej till stöd till islamistiska studieförbundet Ibn Rushd, som staden varje år stöttar med hundratusentals kronor i bidrag. När kommunfullmäktige hösten 2018 röstade om ett förbud mot böneutrop var Sverigedemokraterna det enda parti som röstade för ett sådant, inte ens böneutrop mäktade de andra partierna med att försöka stoppa.

I retoriken kan det ofta låta som att andra partier än Sverigedemokraterna försöker hålla en hård linje mot politisk islam, men agerandet i Helsingborg visar dock att detta inte är annat än tomma ord. Dessa partier är ansvariga för att kratta manegen åt politisk islam i Sverige.

Röstfiske från andra partier?

Andelen personer med utländsk bakgrund i Helsingborgs kommun är ständigt ökande och år 2019 uppgick den gruppen till 34 procent av befolkningen. Det är legitimerat att fråga om det är så att de andra partierna är oroliga över minskat väljarstöd från delar av denna grupp om man motsätter sig vidare islamisering av Helsingborg.

Sverigedemokraterna kommer aldrig att sälja ut svensk kultur och svenska värderingar för makt och röster.

Situationen i Helsingborg är inte unik, utan måste ses som en del av en islamiseringsprocess där stora moskébyggen drivs igenom utan folklig förankring på en rad platser runt om i landet.

Moskébyggena vid Idrottsparken i Norrköping respektive i stadsdelen Rud i Karlstad, har båda blivit kraftigt omdebatterade men ändå fått klartecken de senaste åren. I båda fallen var Sverigedemokraterna ledande i kritiken. Övriga partier var mycket tysta trots att det fanns tydliga kopplingar till salafism med i bakgrunden, både i moskébygget i Karlstad samt i den enorma moské som nu ska byggas i Helsingborg.

Terrordåd med islamistiska förtecken avlöser varandra

Vi ser på utvecklingen runt om Europa med djup oro. Terrordåd med islamistiska motiv avlöser varandra i västvärlden i en takt som gör att människor knappt hinner byta flagga på sina profilbilder i sociala medier förrän ett nytt dåd inträffat i ett annat land. Resultatet av detta har inneburit att politiska ledare runtom i Europa från olika delar av det politiska fältet, börjar tala om krafttag mot politisk islam.

När Sebastian Kurz i Österrike stoppar utländsk finansiering av religiösa grupper, stänger ner moskéer och utvisar imamer, eller när Emmanuel Macron i Frankrike gör detsamma, står de svenska partierna, bortsett från Sverigedemokraterna, med händerna i byxfickorna och är varken proaktiva eller reaktiva.

Den svenska regeringen vågar exempelvis inte ens påtala att islamistiska terrordåd är just islamistiska, vilket man visade nyligen vad gäller dåden i såväl Paris som Wien. Vågar man inte ens tala om problemet, så är man definitivt inte kapabel till att lösa problemet.

Rädslan för att stöta sig med vissa samhällsgrupper får aldrig innebära att man kapitulerar för politisk islams frammarsch i Helsingborg eller resten av landet. Sverigedemokraterna kommer aldrig vika en tum i kampen mot islamiseringen och det är djupt tragiskt att övriga partier låter oss stå ensamma i den kampen. Sverige behöver inte fler moskébyggen, vi behöver i stället snabbt sätta ner foten mot islamiseringen av vårt land.

Jonas Andersson (SD), riksdagsledamot i kulturutskottet
Michael Rosenberg (SD), kommunalråd Helsingborg
Pontus Andersson, ordförande SD Helsingborg