Ett bombattentat har inträffat inne på vårdcentralen Hagakliniken på Första Långgatan i Göteborg. Två kvinnor skadades, en av dem är i 85-årsåldern och hon är allvarligt skadad.

Larm om att bomb sprängts i centrala Göteborg kom kl 11 på onsdagsförmiddagen. Enligt medieuppgifter har explosionen skett inne på en toalett på vårdcentralen. En delvis maskerad man ska ha fångats på övervakningsfilm när han går in i lokalerna.

Två personer förda till sjukhus

Två personer fördes till sjukhus efter explosionen. En av dem har allvarliga skador, det är en kvinna i 85-årsåldern. Den andra skadade personen är en kvinna i 40-årsåldern, hennes skador ska vara lindriga.  

– Det är någon typ av splitterskada på den ena personen och påverkan på hörseln på den andra, säger polisens presstalesperson till GT. 

Polisens tekniker har undersökt byggnaden tillsammans med nationella bombskyddet. 

Tidigare hotbild

Enligt uppgifter till GT har Hagakliniken haft polisbevakning tidigare under året på grund av en hotbild mot en person med koppling till den. I somras larmades polis till dennes trädgård sedan en misstänkt handgranat exploderat där.

– Naturligtvis är det något vi har med oss i utredningen, men vi kan i nuläget inte säga om det har ett samband, säger polisen.