Den som undrar varför Sverige går i fel riktning kan studera detta utfall från riksdagsledamot (V) som tycker det är fruktansvärt att polisen säger som det är, men inte tycks ha något emot de brott som de gripna utfört.

Otryggheten i samhället växer snabbt. Skjutningar, sprängningar, rån och stölder blir allt vanligare. Men det svenska politiska klimatet är sådant att en riksdagsledamot kan anklaga polis för att vara rasistisk när man gripit personer för mängdbrott.

Den här vänsterkvinnan är född i Argentina, men är vald till Sveriges riksdag. Utifrån denna maktposition försvarar hon inte svenska folket utan personer som är i landet illegalt och begår brott. Och hon gör det offentligt! Och är stolt över det. Och kallar polisen som försöker upprätthålla ordning och trygghet för rasister.

Hur i hela världen har vi hamnat här?

Svenskar ska förnedras

Svenskar ska tåla att förnedras av kriminella från utlandet – och budskapet framförs av en parlamentsledamot.

Och denna hållning – att skydda utländska kriminella – anses helt comme il faut (anständigt) i rådande svenska samhällsklimat.

Varför?!

Hur kan svensk politik sjunkit så lågt att vi inte ens kan vara överens om att den som stjäl från cyklisters pakethållare ska gripas? Även om denne är utlandsfödd.

Hur kan Vänsterpartiet tycka att det är helt okej att utländska personer stjäl från svenskar? Och hur kan vänsterpartister tro att de ska få medhåll om detta? Jo, därför att hotet om att anklagas för rasism hänger över alla svenskars huvuden.

Utländska stöldligor ska bekämpas

Polischefen Erik Nord ställer motfråga till V-politikern om de gripna: ”Två unga män från annat EU-land som förmodligen rest till Sverige enbart för att begå brott. En del av det vi kallar IBN (internationella brottsnätverk). Regeringen har gett oss uppdrag att bekämpa dem. Men du tycker inte att en polischef ska uttala sig?!”

Vi har i Sverige enorma problem med utländska stöldligor och illegala invandrare. Men det vänstern blir sur över är när en polischef säger att ”de inte hör hemma i Sverige.”

När ska svenska folket vakna och sluta rösta på de politiker som vill se dem förnedrade och rånade bara därför att de är svenskar?