Denna fredag ägnas åt ett ämne som vi utan tvivel kommer att återkomma till, nämligen tanken om assimilation som målsättning med migrationspolitiken. Det vill säga motsatsen till integration, eller?

Det verkar inte bättre än att det finns minst lika många missförstånd kring begreppet som det finns socialliberala debattörer och tyckare.

Vi tar sats i den interna debatten i Krisdemokraterna där ungdomsförbundet är för uttalad assimilation medan en grupp KD-politiker replikerat och anser detta ”farligt”. Vi diskuterar också DN-kolumn av statsvetaren Andreas Johansson Heinö med rubriken ”Partierna sätter ner foten om assimilation – men förstår inte vad det är”.

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du ser oss i YouTube…

Eller hör oss i poddformatet…

Du kan också lyssna här:  Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts. Och du kan följa vår YouTube-kanal (klicka gärna på ”prenumerera” i YouTube – helt gratis).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Finns också på Instagram och Erik sköter ett Twitterkonto.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu