De islamistiska terrordåden avlöser varandra. Lärare halshuggs i Paris (16/10), fyra sköts ihjäl med automatvapen på gator och torg i Wien (2/11), kyrkobesökare halshöggs i Nice (29/10). Varför har Europas politiker tillåtit en utveckling som leder till detta?

Dessa ”småskaliga” islamistiska attacker som nu skett varje vecka, är på ett sätt värre än större angrepp, eftersom större inte kan ske med lika hög frekvens. Nu sker det bestialiska våldet återkommande i vardagen och kan drabba vem som helst, när som helst.

Österrike stänger moské

En moské och en muslimsk förening har blivit beordrad att stänga i Österrike. Det meddelade landets integrationsminister Susanne Raab på en presskonferens på fredagen. Orsaken är att gärningsmannen som gick till attack mot civila med automatvapen i måndags frekvent hade besökte båda platserna, vilket kan ha bidragit till hans radikalisering.

Sverige nästa?

Terrordåd befaras nu också i Sverige. Polisen höjde på fredagen beredskapen genom att utlyser en särskild händelse. Därmed kan man agera extra snabbt vid ett eventuellt terrorattentat.

Enligt Sydsvenskans uppgifter har polisen detaljerad information om ett befarat terrorbrott. Fokus för den särskilda händelsen är storstäderna Malmö, Göteborg och Stockholm. Också den nationella operativa avdelningen NOA är inkopplat.

En livsfarlig häxbrygd

Det allt mer närvarande hotet från islamistiska extremister finns i Europa därför att ansvariga politiker fört en hänsynslös invandringspolitik där man välkomnat människor med ett helt annat våldskapital. Därtill finns en lättkränkthet i muslimska samhällen, som skapar en explosiv kulturkrock i mötet med västvärldens yttrandefrihet, pluralism i åsiktsbildningen och demokrati.

Att då välkomna miljontals med människor från dessa lättkränkta kulturer till väst är dårskap av historiska mått. Dessutom har man inte förvarnat eller utbildat dessa människor i vilka normer och regler som gäller i väst. Tvärtom har vänsterliberaler uppmanat muslimer att behålla sina särdrag och därmed kraftigt undergrävt respekten för västerlandets upplysningstradition.

Så skapas en livsfarlig häxbrygd.

Frågan måste ställas till vänsterliberaler i väst-Europa: Varför har de så gärna velat ha denna mångkulturalism som blir till en ren krutdurk som lätt kan explodera?

Islam och demokrati är inte kompatibla. Antingen gäller islam eller så gäller demokrati, yttrandefrihet och rättsstat. De som nu begår terrordåd genom att döda vanligt folk som dig och mig, vill upprätthålla den islamistiska läran och besegra dess fiende. De gör det rätta enligt heliga skrifter.

Vänsterliberal politik har i mångt och mycket, om inte uppmuntrat till terrorism, så i vart fall gjort allt för att underblåsa osäkerheten, konflikterna och motsättningarna mellan den kristna och den muslimska civilisationen.

De politiska makthavare som skapat denna situation måste röstas bort. Iallafall om vi i en framtid inte vill riskera att halshuggas nästa gång vi går ut på stan.