Nu har förundersökningen om hets mot folkgrupp som inleddes efter att ett ex av koranen eldades upp i Malmö i augusti lagts ned. Än gäller yttrandefriheten i Sverige även om islamister gör allt för att krossa västvärldens frihetliga värderingar – medan de applåderas av liberaler.

Den danske rabulisten Rasmus Paludan annonserade att han tänkte bränna ett ex av koranen i Malmöstadsdelen Rosengård i slutet av sommaren. Detta för att ställa västerländska friheter mot islamistisk totalitär åskådning. Vilket synsätt gäller i Sverige, nuförtiden?

Liberaler ställer numera upp på islamisternas inskränkningar av den västerländska civilisationen. Att göra koranen helig och överordnad yttrandefriheten är naturligtvis bara ett första litet steg mot att införa kalifatet i Sverige.

När Paludan stoppades av polis från inresa i Sverige – en totalitär åtgärd som vanligen sker av diktaturer som Iran och Saudiarabien men nu utfördes av svenska staten i syftade att stoppa opinionsbildning – genomförde andra personer koranbränning vid Stortorget i Malmö.

Det resulterade i polisutredning om hets mot folkgrupp. Är det tillåtet i Sverige att uttrycka kritik mot islam? Polis och åklagare genomförde förundersökning, eftersom yttrandefrihet inte längre är någon självklarhet i Sverige.

Och liberaler fördömde aktioner i yttrandefrihetens namn. Så oanständigt att vilja kritisera islam, rynkade de på näsan. För dem är det bara barbariet att upprätthålla den svenska tryckfrihetsförordningen, som är världens äldsta grundlag för yttrandefrihet.

Mångmiljonregn över islamister

Liberaler, inklusive Moderaterna, beviljar mångmiljonbelopp av skattemedel varje år till islamistiska organisationer som Ibn Rushd och Islamic relief, även om terrorforskare konstaterat att dessa styrs av fundamentalistiska Muslimska brödraskapet.

När M-ledaren idag framför åtta punkter mot ”politisk islamism” i debattartikel vill han inte rakt av stoppa miljonregnet över islamismen, utan endast se bättre ”tillsyn”. Moderaterna beviljar också kritiserade byggprojekt av nya stora moskéer, som i Halmstad.

Att inte kränka islam utan bereda vägen för totalitära perspektiv är viktigare för liberaler än att upprätthålla svenska friheter.

Sverige ännu rättsstat

Nu är dock Sverige – än så länge – en rättsstat. Lagarna gäller, inte islamisters gap, skrik, upplopp och hot om halshuggning.

Åklagaren i fallet om att åtala koranbränningen på Stortorget som hets mot folkgrupp, konstaterade häromdagen att det inte går “att styrka att brott har begåtts, att bränna en koran i sig är inte olagligt.”

Tänk att det måste sägas av åklagare i det vänsterliberala Sverige. Här sitter inte de medborgerliga friheterna säkert!

Men som Kristianstadsbladet skriver i ledare om hets mot folkgrupp: ”[D]et är en lag som är till för att skydda människor, inte föremål. Människor har rättigheter, inte saker. En koran är, liksom en bibel eller annan religiös skrift, i grunden bara en bok.”

Tänk att också det måste skrivas och förklaras i det vänsterliberala Sverige. Sådant som förr var självklart är nu kontroversiellt och måste försvaras i debatten.

Här sitter inte rättsstaten säkert längre. Islamismen är på frammarsch och liberaler tycks villiga att applådera avvecklingen av västerlandets friheter hela vägen till moskén.