På kort tid har tre kvinnor blivit brutalt överfallna när de rastat hunden i centrala Stenungssund. Polisen misstänker att samma gärningspersoner ligger bakom.

Den första kvinnan, som är i 45-årsåldern, var ute på en promenad med hunden när tre yngre män hoppar på henne bakifrån och kastar in henne i ett buskage. Där får kvinnan ta emot sparkar och slag. Kvinnan kan efter misshandeln ta sig hemåt och därifrån larma. Polis och en ambulans åker till kvinnan.

Några veckor senare sker ett liknande överfall av en kvinna ute med hunden inom en radie av en kilometer från den första misshandeln.

Det senaste överfallet inträffade vid 22-tiden i fredags. En kvinna i 40-årsåldern var ute med sin hund. Hon blev då slagen och sparkad av ett okänt antal personer, skriver NyheterSTO.se.

– Kvinnan fick åka ambulans till sjukhus, men hon har inga allvarliga fysiska skador. Men man får såklart andra skador än fysiska, sådana här händelser sätter spår, säger polisens presstalesperson till Aftonbladet..

Alla attacker har skett helt oprovocerade och utförs inte heller som rån. Man har bara haft som syfte att misshandla och skada kvinnorna.

– Detta är absolut väldigt obehagligt och otäckt, säger polisen.

Nu har initiativ till gemensamma hundpromenader tagits i det aktuella området. Att gå ut ensam innebär numera en risk i det nya Sverige.

– Det är vedervärdigt att ge sig på just ensamma kvinnor med hund. Jag hoppas att polisen får tag i dem. Men nu när vi går tillsammans känner vi oss i alla fall trygga, säger en av initiativtagarna till den kollektiva hundrastningen.

Ingen är gripen för överfallen.