Efter den blodiga terrorattacken i centrala Wien för två veckor sedan, då fyra personer sköts ihjäl och 23 skadades, lägger regeringen fram lagförslag om livstidsstraff för terrorbrott, elektronisk övervakning av de som dömts för terrorrelaterade brott och kriminalisering av politisk islam.

Det är Österrikes rikskansler Sebastian Kurz som kommer att lägga fram lagförslagen för parlamentet, rapporterar Daily Mail.

– Vi kommer skapa ett brott som heter ”politisk islam” för att kunna vidta åtgärder mot dem som inte är terrorister, men skapar grogrunden för dem, skrev Kurz i ett inlägg på Twitter.

Gärningsmannen bakom terrordådet i Wien, Kujtim Fejzullai, 20, var känd av den österrikiska säkerhetspolisen, och dömdes i april 2019 till 22 månaders fängelse för att ha försökt ta sig till Syrien och ansluta sig till IS. Han släpptes ut i förtid i december 2019. Inom ett år utförde han terrordåd i Österrike istället.