Polisen i Frankfurt i västra Tyskland tvingades på lördagen använda vattenkanoner när vänsterfascister i Antifa angrep en tillståndsgiven demonstration mot coronarestriktionerna.

Ett antal hundra motståndare till de restriktioner som vidtagits till följd av coronaviruset demonstrerade på lördagen. Men deras demonstrationsväg genom city blockerades av motdemonstranter som hade banderoller med Antifa-symboler.

Polisen använde vattenkanoner för att frigöra vägen för demonstrationen efter att polismän attackerats av Antifas vänsterfascister. Säkerhetsstyrkorna använde också batonger för att avlägsna motdemonstranterna, rapporterar Deutsche Welle.

Till slut bröts också coronaprotesterna upp eftersom deltagarna vägrade följa regler om munskydd och att hålla avstånd till varandra.

Tyskland har haft omfattande demonstrationer mot regeringens åtgärder för att bekämpa coronapandemin. En våldsam protest i Leipzig har föranlett krav på mer aktivt polisarbete. Mindre marscher har också ägt rum på lördag i städerna Karlsruhe, Regensburg och Erfurt.

Det finns mer än 785.000 rapporterade smittfall och nästan 12.500 dödsfall i Tyskland. Omkring 20.000 nya fall om smittade har registrerats per dag senaste veckan.

Det löst organiserade motståndet mot restriktionerna har fått allt större uppmärksamhet de senaste månaderna och argumenterar för att regeringens begränsningar kränker medborgarnas rättigheter, skriver DW.