Sverige har blivit varnande exempel på hur ett västland kan tappa kontrollen och bli laglöst genom stor invandring av kriminella element.

Den tyska tidningsgruppen Der Westen rapporterar ”Sverige varningsklocka om kriminella klaner”. Även om Tyskland har organiserad brottslighet så har problem i Sverige blivit betydligt allvarligare.

Risken att dö i skottlossning tio gånger högre i Sverige

Förra året, när svenska poliser besökte kollegor i Essen för att diskutera klanbrott, blev det snabbt tydligt hur hotfullt situationen i Sverige är. Kriminella klaner kontrollerar redan vissa stadsdelar, skriver man.

”Hur många handgranater exploderar här på en dag?”, vill svensk polis veta. Någon sådan statistik behöver kollegorna i tyska delstaten Nordrhein-Westfalen inte föra.

Risken att en ung man i åldrarna 15 – 29 dör av ett skjutvapen är i Sverige tio gånger högre än i Tyskland.

Man uppmärksammar att Abba-medlemmen Björn Ulvaeus uttryckt oro över den växande klanbrottsligheten som hotar det svenska samhället.

Som exempel anges att stridande gäng i Sverige kan upprätta vägspärrar i Göteborg med egna inspektörer. I förorter som domineras av gängen sägs utträdesförbud ha införts.

Sverige har blivit ett gangsterparadis

Daily Mail konstaterar att ”migrerade maffiaklaner terroriserar Sveriges gator med skjutningar, bomber och mord, vilket tvingar polischefer i ett av Europas mest liberala länder att erkänna att de tappar greppet om lag och ordning.”

Europas mest generösa land har välkomnat Mellanösternflyktingar och nu står polis och en politiskt korrekt regering står maktlösa.

Tidningen radar upp tecken på en katastrofal utveckling.

  • I årtionden har politiker vägrat erkänna brottet och våldet kommer från invandrarsamhällen,
  • Nu är problemet så allvarligt att brottsbekämpande tjänstemän till slut talar om massinvandring som orsak,
  • Det var 257 bombningar i Sverige förra året och hundratals skjutningar. Bara under en enda månad under de senaste tre åren har avlöpt utan ett gängrelaterat dödande,
  • I en extraordinär incident i augusti inrättade Göteborgs mest ökända kriminella familj vägspärrar i nordöstra delen av staden för att hitta rivaliserande gängmedlemmar.

Bara fem år efter att landet tog emot flyktingar med öppna armar, står kriminella klaner från Mellanöstern, Nordafrika och Balkan bakom stigande brottsfrekvenser i de en gång trygga svenska städerna. Tidningen rapporterar om 257 bombningar och mer än 300 skjutningar förra året.

Svensk polis bröt upp vägspärrar i Göteborg och gjorde 20 arresteringar. Men i ett drag som betraktades som symboliskt för Sveriges ”soft touch” släpptes de misstänkta gärningsmännen eftersom åklagare beslutade att de inte hade brutit mot lagen.

Laglösheten breder ut sig.

I en exklusiv intervju säger Erik Nord, Göteborgs polischef: ”Dessa kriminella klaner har en helt annan kultur som gör dem mycket svåra att hantera med normala polismetoder. Vi behöver mer polis och våra domstolar och fängelser måste förstärkas för att snabbt hantera denna situation. Annars kommer vi att förvandlas till ett gangstersparadis.”

Men enligt svenska etablissemangsmedier har kriminaliteten minskat och enligt politiska makthavare som Stefan Löfven (S) har dubbelsängar satts i cellerna, så problemen är överdrivna.